Xωρίς δικηγόρους υπεράσπισης μένει ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ

Την παραίτησή τους από την υπεράσπιση του μόνου επιζώντα των περισινών αιματηρών τζιχαντιστικών επιθέσεων του Παρισιού, του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ανακοίνωσαν σήμερα οι δικηγόροι του, Φρανκ Μπερτόν και Σβεν Μέρι. 

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμά του να παραμείνει σιωπηλός όπως δήλωσε ένας από τους δικηγόρους που έχουν αναλάβει την υπεράσπισή του, ο Φρανκ Μπερτόν. «Εξαρχής είπαμε πως αν ο πελάτης μας παρέμενε σιωπηλός θα εγκαταλείπαμε την υπεράσπισή του», τόνισε.

130 άτομα πέθαναν από τις αιματηρές επιθέσεις που έγιναν στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ συνελήφθη στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο και έχει παραμείνει σιωπηλός από τότε που μεταφέρθηκε στη Γαλλία τον Απρίλιο.

Ακόμα και τώρα που βρίσκεται στο κελί του είναι υπό 24ωρη παρακολούθηση, γεγονός που τον έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα σύμφωνα με τον δικηγόρο του Μπερτόν.

Ο Αμπντεσλάμ πιστεύεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο σχεδιασμό των επιθέσεων στο Παρίσι και τη μεταφορά των επιτιθέμενων αλλά οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη καθορίσει τον ακριβή του ρόλο.

Οι δικηγόροι ενημέρωσαν τον Αμπντεσλάμ ότι δεν θα τον εκπροσωπήσουν στο δικαστήριο αλλά ο ίδιος δήλωσε ότι προς το παρόν δεν θέλει να εκπροσωπηθεί από κανέναν.


Πηγή: BBC