Κλείσιμο

Ολάντ: Δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε για το μέλλον μας χωρίς τη Βρετανία

«Η Ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρώπη έχει σταματήσει. Για την Ευρώπη, η Ιστορία συνεχίζεται», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, στέλνοντας μήνυμα πως η Ε.Ε. θα παραμείνει ισχυρή παρά τους τριγμούς που προκαλεί το Brexit.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο γάλλος ηγέτης τόνισε ότι για τα υπόλοιπα κράτη «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» όσον αφορά τo μέλλον τους χωρίς τη Βρετανία και κάλεσε εκ νέου το Λονδίνο να ενεργοποιήσει το ταχύτερο δυνατό το του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, που διέπει την έξοδο από την Ε.Ε.

«Όλος ο κόσμος έχει το βλέμμα του στραμμένο προς την Ευρώπη, πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας» και να δράσουμε για να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας, σημείωσε ο γάλλος πρόεδρος.

Αναφερόμενος εμμέσως στις φήμες που θέλουν τη Βρετανία να αναζητά τρόπο να αποφύγει την έξοδο από την Ε.Ε., ο κ. Ολάντ δήλωσε με νόημα ότι δεν μπορεί να φανταστεί ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν θα σεβαστεί τη βούληση του λαού της, όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα.

Όσον αφορά την επόμενη μέρα για την Ευρώπη, επισήμανε ότι πάγια θέση της Γαλλίας είναι ότι η Ευρώπη καλείται να κάνει βήματα προς τα εμπρός σε θέματα ασφάλειας και να επενδύσει στη νεολαία της.


Πηγή: skai.gr