Υπέβαλαν την παραίτησή τους οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης του Βελγίου

Την παραίτησή του υπέβαλε  - σήμερα σύμφωνα με το VTM - ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Ζαν Ζαμπόν, όπως μεταδίδουν βελγικά μέσα και φαίνεται ότι επιβεβαιώνει το γραφείο του υπουργού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός της χώρας Σαρλ Μισέλ δεν την έκανε δεκτή.

Ενώ λίγη ώρα αργότερα η εφημερίδα La Libre έκανε γνωστό ότι και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κοέν Γκεεν έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Βέλγου πρωθυπουργού, το βράδυ της Τρίτης κατά την De Staandard, ο οποίος και σε αυτήν την περίπτωση αρνήθηκε να την δεχθεί.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή των φονικών τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες έχει ασκηθεί έντονη κριτική στις βελγικές αρχές για το κατά πόσο μπορούσαν να εμποδίσουν ή να περιορίσουν το μέγεθος των χτυπημάτων, ούσες ενήμερες για την απειλή και σε κάθε περίπτωση έχοντας το αιματηρό προηγούμενο του Παρισιού, 4 μήνες πριν. 

Εξάλλου η παρέμβαση Ερντογάν και Άγκυρας, σχετικά με την απέλαση του ενός εκ των τρομοκρατών, του Ιμπραημ Αλ Μπακραουί και τις σχετικές προειδοποιήσεις προς τις αρχές του Βελγίου, παρά την -μάλλον μουδιασμένη- αντίδραση του Βέλγου υπουργού Δικαιοσύνης σε συνδυασμό με τα ξεκάθαρα κενά ασφαλείας έχουν προκαλέσει πολιτική κρίση στο εσωτερικό της χώρας.
Πηγή: skai.gr