Άγκυρα: Είχε απελαθεί όχι 1 αλλά 2 φορές ο Μπακράουι - Η ανατριχιαστική φωτό από τη σύλληψή του

H Τουρκία επιμένει στο θέμα της απέλασης ενός εκ των μακελάρηδων των Βρυξελλών. Σήμερα δεύτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, ανέφερε ότι ο Ιμπραήμ Ελ Μπακραουί απελάθηκε από τις τουρκικές αρχές όχι μία , αλλά δύο φορές, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όπως μεταδίδει το Reuters.

O υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος ανέφερε ότι η αστυνομία βάσισε την πρώτη απέλαση στην υποψία ότι Ελ Μπακραουί ήταν ξένος μαχητής, αλλά δεν είχε εμπλακεί σε καμία εγκληματική ενέργεια στο έδαφος της Τουρκίας. Τη χαρακτήρισε δε ως «διοικητική απέλαση».

Την Τετάρτη ήταν ο πρόεδρος Ερντογάν που πρώτος έκανε λόγο για προειδοποιήσεις της Άγκυρας προς το Βέλγιο σχετικά με έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας, χωρίς να τον κατονομάζει. Το ίδιο βράδυ έγινε γνωστό ότι πηγές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών συγκεκριμενοποίησαν το πρόσωπο αυτό ως τον Ιμπραήμ Ελ Μπακραουί, τον έναν εκ των δύο αδελφών, που ανατινάχθηκε στον διεθνή αερολιμένα των Βρυξελλών σπέρνοντας τον τρόμο και τον θάνατο.

Οι βελγικές αρχές αντέδρασαν στις δηλώσεις Ερντογάν, ότι δηλαδή είχαν προειδοποιηθεί για τον δράστη και δεν τον κράτησαν επειδή δεν μπορούσαν να τον συνδέσουν με τρομοκρατικές ενέργειες, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε απελάθηκε στο Βέλγιο.

Η τουρκική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα μία χαρακτηριστική φωτογραφία του Ελ Μπακραουί, από την σύλληψή του το καλοκαίρι του 2015, λίγους μόλις μήνες πριν αιματοκυλήσει τις Βρυξέλλες, όπου έντονα συναισθήματα προκαλεί το σαρκαστικό χαμόγελο του τρομοκράτη.




Πηγή: skai.gr