Κλείσιμο

Πέντε συλλήψεις για τη σφαγή στην Κένυα, νέα απειλή των ισλαμιστών

Πέντε άτομα έχουν έως τώρα συλληφθεί για την πολύνεκρη επίθεση στην πανεπιστημιούπολη της πόλης Γκαρίσα στην ανατολική Κένυα, η οποία κατέληξε στο θάνατο 147 ανθρώπων, όπως δήλωσε σήμερα Σάββατο ο εκπρόσωπος του κενυατικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ένας από τους συλληφθέντες πιάστηκε ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από το σημείο της επίθεσης. Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν οι υπόλοιποι τέσσερις συμμετείχαν στην επίθεση, όμως οι τρεις συνελήφθησαν ενώ προσπαθούσαν να διαβούν τα σύνορα με τη γειτονική Σομαλία.

Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει η οργάνωση αλ-Σαχάαμπ, η οποία έχει ως βάση τη Σομαλία. Η ισλαμική οργάνωση, η οποία συνδέεται με την αλ-Κάιντα, βρίσκεται σε «ανοιχτό πόλεμο» με την Κένυα λόγω της εμπλοκής της σε ειρηνευτικές επιχειρήσεις στη Σομαλία.

Με νέο μήνυμά της το Σάββατο, η οργάνωση προειδοποίησε τους κατοίκους της Κένυας πως θα υπάρξει και «νέο λουτρό αίματος», καλώντας τους να προετοιμαστούν για έναν «μακρύ και φριχτό» πόλεμο.

Κατά τη σφαγή στη Γκαρίσα, οι ισλαμιστές δράστες φαίνεται πως στοχοποίησαν κυρίως χριστιανούς φοιτητές, τους οποίους εκτελούσαν αφού τους ρωτούσαν αν μπορούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για το Κοράνι.
Πηγή: skai.gr