Σε Κίεβο και Μόσχα μεταβαίνουν με ειρηνευτική πρόταση Μέρκελ και Ολάντ

Έκαστη κοινή επίσκεψη στο Κίεβο θα πραγματοποιήσουν σήμερα,Πέμπτη, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, προκειμένου να παρουσιάσουν ένα νέο ειρηνευτικό σχέδιο, εν μέσω κλιμακούμενης βίας στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι φιλορώσοι αντάρτες έχουν αρχίσει νέο κύμα επιθέσεων.

Την Παρασκευή, οι δυο ηγέτες θα μεταβούν στη Μόσχα, όπου θα συναντηθούν με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εν τω μεταξύ, στο Κίεβο βρίσκεται αυτή την ώρα και ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Κέρι, εν μέσω πληροφοριών πως η Ουάσιγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να παράσχει αμυντικά αλλά θανατηφόρα όπλα στις ουκρανικές δυνάμεις.

Την ίδια στιγμή, το NATO ετοιμάζεται να συμφωνήσει την ενίσχυση των αμυνών της Συμμαχίας στην Ανατολική Ευρώπη, δημιουργώντας έξι νέα κέντρα διοίκησης και μια δύναμη ταχείας αντίδρασης που θα μετρά 5.000 άνδρες.

Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι, άμαχοι και ένοπλοι, έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της ουκρανικής κρίσης, την άνοιξη του 2014, σύμφωνα με απολογισμούς των Ηνωμένων Εθνών και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Στο τελευταίο κύμα βίας, ακόμα πέντε Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στην ανατολική Ουκρανία σε συγκρούσεις με τους φιλορώσους αυτονομιστές το τελευταίο 24ωρο.
Πηγή: skai.gr