Χέιγκ κατά Εργατικών: Οι σύμμαχοί μας ανησυχούν για την καταψήφιση της επέμβασης

Ανησυχία στις ΗΠΑ και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, προκαλεί η απόφαση του Εργατικού Κόμματος -της βρετανικής αντιπολίτευσης- να καταψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης, η οποία θα άνοιγε το δρόμο για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία υποστήριξε την Κυριακή ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.

"Υπάρχει μια σοβαρή ανησυχία σε άλλες πρωτεύουσες, όχι μόνο πέραν του Ατλαντικού, αλλά και σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, για την καταψήφιση από το Εργατικό Κόμμα της κυβερνητικής πρότασης για τη Συρία", δήλωσε χαρακτηριστικά ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών στο Sky TV.

Πάντως, μερίδα βρετανικών ΜΜΕ επιρρίπτουν ευθύνες στον Χέιγκ για την καταψήφιση της επέμβασης στη Βουλή των Κοινοτήτων, κάνοντας λόγο για «φιάσκο».

«Ο υπουργός Εξωτερικών θα έπρεπε να είχε συστήσει προσοχή (στον Κάμερον) για διπλωματικούς και στρατηγικούς λόγους» αναφέρει μεταξύ άλλων η Daily Mail.

Την υποστήριξή του στη στάση του Μπαράκ Ομπάμα όσον αφορά τη Συρία εξέφρασε το Σάββατο ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει με ψηφοφορία την ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ.


Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ