Κλείσιμο

Ο Αμπάς απειλεί με διάλυση της Π. Αρχής - Λίμπερμαν: Να παραιτηθεί

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς απείλησε να διαλύσει την κυβέρνησή του, εάν οι διπλωματικές προσπάθειες παραμείνουν άκαρπες και το Ισραήλ συνεχίζει να χτίζει νέους οικισμούς στη Δυτική Όχθη, κάτι που προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Άβιγκντορ Λίμπερμαν.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Haaretz ο Παλαιστίνιος ηγέτης είπε ότι ευελπιστεί μετά τις βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ θα αναθερμανθούν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και θα υπάρξει πρόοδος στο θέμα των οικισμών  και ότι σε αντίθετη περίπτωση θα παραδώσει τη διοίκηση της Παλαιστίνης στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

«Θα του πω κάτσε στη θέση μου, πάρε τα κλειδιά και θα είσαι εφεξής υπεύθυνος για την Παλαιστινιακή Αρχή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στις δηλώσεις Αμπάς, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ και θεωρούμενος ως "σκληροπυρηνικός", Λίμπερμαν όχι μόνο δήλωσε ότι ο παλαιστίνιος ηγέτης πρέπει να παραιτηθεί, αλλά και ότι μόνο η παραίτησή του θα οδηγήσει σε αναθέρμανση των συνομιλιών των δυο πλευρών, υποστηρίζοντας ότι αν ο Αμπάς παραμείνει στην εξουσία η Χαμάς και άλλες εξτρεμιστικές παλαιστινιακές οργανώσεις θα έρθουν στην εξουσία.

Πηγή: skai.gr