Aπό το Ισραήλ με αγάπη

Η ισραηλινή διπλωματία είχε μια φαεινή ιδέα: βλέποντας πως οι νεαροί Αμερικανοί δεν γνώριζαν πολλά ή δεν ενδιαφέρονταν για το Ισραήλ, αποφάσισε να συνεργασθεί με ένα αντρικό περιοδικό, το Maxim, το οποίο στο τεύχος του Ιουλίου θα έχει ειδικό αφιέρωμα στις "Γυναίκες των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων".

Οι αναγνώστες του περιοδικού θα έχουν έτσι την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες με ωραιότατες (και ημίγυμνες) γυναίκες μεταξύ των οποίων της πρώην Μις Ισραήλ, Γκαλ Γκαντότ, και του μοντέλου Νιβίτ Μπας που είχε υπηρετήσει στις υπηρεσίες πληροφοριών του ισραηλινού στρατού.

Το προξενείο του Ισραήλ στη Νέα Υόρκη είχε την πρωτότυπη αυτή ιδέα.

Όπως εξήγησε ο σύμβουλος επικοινωνίας του προξενείου, Ντέιβιντ Ντόρφμαν, "οι άρρενες Αμερικανοί δεν έχουν αισθήματα για το Ισραήλ, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πιστεύουμε πως αυτό είναι πρόβλημα κι έτσι είχαμε μια ιδέα για το πώς να τραβήξουμε την προσοχή τους".

Δεν συμφωνούν, όμως, όλοι με αυτή την προσέγγιση.

"Έχουμε σίγουρα πρόβλημα στον τομέα των δημοσίων σχέσεων κι εγώ προσωπικά υποστηρίζω όλες τις δημιουργικές λύσεις, αλλά έχουμε τόσα πολλά ωραία κι ενδιαφέροντα πράγματα να δείξουμε. Δεν χρειαζόταν να δείξουμε ημίγυμνες γυναίκες σ' ένα περιοδικό αυτού του είδους που θεωρείται πορνογραφικό" τόνισε η Ισραηλινή βουλευτής Κολέτ Αβιτάλ.
Πηγή: Πηγή: BBC