Αντιτορπιλικό στελθ εγχώριας παραγωγής έβγαλε στην θάλασσα το Ιράν

Το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν καθέλκυσε σήμερα ένα αντιτορπιλικό που ναυπηγήθηκε από την ίδια την ισλαμική δημοκρατία και για το οποίο κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως έχει χαρακτηριστικά που το καθιστούν αόρατο από τα ραντάρ.

Με τελετή η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση, το αντιτορπιλικό Sahand, το οποίο μπορεί να πραγματοποιήσει ταξίδια διάρκειας πέντε μηνών χωρίς ανεφοδιασμό, εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν σε βάση στο Μπαντάρ Αμπάς, στον Κόλπο.

Στο Sahand μπορούν να προσνηώνονται ελικόπτερα, διαθέτει εκτοξευτήρες τορπιλών, αντιαεροπορικά πυροβόλα και πυροβόλα κατά πλοίων, πυραύλους επιφανείας-επιφανείας και επιφανείας-αέρος και ικανότητα διεξαγωγής ηλεκτρονικού πολέμου, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

«Το σκάφος αυτό είναι το αποτέλεσμα τολμηρού και δημιουργικού σχεδιασμού που βασίζεται στην εγχώρια τεχνική γνώση του Ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού […] και ναυπηγήθηκε με χαρακτηριστικά που το καθιστούν αόρατο», δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA ο υποναύαρχος Αλιρεζά Σεϊχί, επικεφαλής των ναυπηγείων του Πολεμικού Ναυτικού όπου κατασκευάστηκε το πλοίο.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters