Ανακρίθηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ για τον τρόπο αγοράς μιας κατοικίας

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ ανακρίθηκε στη διάρκεια της σημερινής ημέρας περίπου για μια ώρα από το προσωπικό του ελεγκτή των οικονομικών των δημόσιων προσώπων, του Μίσα Λίντενστράους, επειδή πλανώνται υποψίες για τον τρόπο αγοράς μιας κατοικίας.
Συγκεκριμένα, ο ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγορείται ότι επωφελήθηκε από μείωση του τιμήματος κατά μισό εκατομμύριο δολάρια από τον εργολάβο οικοδομών, αγοράζοντας στη δυτική Ιερουσαλήμ πολυτελή κατοικία.
Λέγεται επίσης ότι ο Ολμέρτ, πρώην δήμαρχος της Ιερουσαλήμ, «βοήθησε» τον εργολάβο οικοδομών να λάβει την άδεια οικοδόμησης και σε εκτάσεις με αρχαιολογική αξία, κάτι που επέτρεψε στον εργολάβο να διπλασιάσει κατά κυριολεξία την έκταση των προσφερόμενων από αυτόν κατοικιών άρα και τα οικονομικά του οφέλη.
Αναφέρθηκε ότι ο Εισαγγελέας Μεναχέμ Μαζούζ έδωσε αυτήν την συνέχεια--την παραπομπή στην υπηρεσία ελέγχου των οικονομικών των κρατικών λειτουργών--όταν στην Εισαγγελία κατατέθηκε προσφυγή που αφορούσε μία άλλη κτηματομεσιτική συναλλαγή του πρωθυπουργού και της γυναίκας του Αλίζα. Πρόκειται για την πώληση με τίμημα υπερβολικό διαμερίσματος του ζεύγους σε άλλο σημείο της Ιερουσαλήμ, σε Αμερικανοεβραίο που κάνει δωρεές στο Ισραήλ.
Τα επιπλέον έσοδα από την πώληση αυτού του τμήματος της περιουσίας του ο Ολμερτ λέγεται ότι διοχέτευσε, παρανόμως, στη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του.
Την πρώτη Μαρτίου φέτος «αρχειοθετήθηκε» και μια άλλη καταγγελία για κτηματομεσιτική υπόθεση του πρωθυπουργού του Ισραήλ.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr