Αμοιβαία αποδεκτό συμβιβασμό για τη Βόρεια Κορέα ζητά ο Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ανησυχία του όσον αφορά την εκτόξευση πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα και ζήτησε να «δημιουργηθεί η ατμόσφαιρα για έναν αμοιβαία αποδεκτό συμβιβασμό».
"Θα προτιμούσαμε να μην είχαμε λάβει τέτοια δώρα, όπως αυτά που έγιναν στη διεθνή κοινότητα και στη Ρωσία», δήλωσε ο Πούτιν απαντώντας σε ερώτηση σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Κρεμλίνο.
"Είμαστε απογοητευμένοι απ` αυτό που συνέβη», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι Βορειοκορεάτες «δεν θα πρέπει να ασκούν τα δικαιώματά τους παραβιάζοντας τα δικαιώματα των άλλων».
Ωστόσο ο ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η ανησυχία σχετικά με το θέμα αυτό δεν θα πρέπει να πυροδοτήσει μία συναισθηματική αντίδραση «που θα ήταν εκτός κοινής λογικής» και διευκρίνισε ότι οι ρώσοι ειδικοί πιστεύουν ότι η Βόρεια Κορέα απέχει πολύ ακόμη από το να μπορεί να εκτοξεύσει έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς.
"Σύμφωνα με τους ειδικούς μας, προκειμένου να αυξηθεί το βεληνεκές των πυραύλων που έχει η Βόρεια Κορέα από 1.000 χιλιόμετρα σε 3.500 χιλιόμετρα ή 6.000 χιλιόμετρα χρειάζεται να πάνε αυτούς τους πυραύλους 600 χιλιόμετρα στο μεσοαστρικό διάστημα και αυτό είναι αδύνατο, αν λάβει κανείς υπόψη του το επίπεδο της τεχνολογικής ανάπτυξης στη Βόρεια Κορέα, τουλάχιστον για το προβλεπόμενο μέλλον», σημείωσε.
Παράλληλα ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι επιθυμεί από το Ιράν να δώσει «ταχύτερα» μία απάντηση όσον αφορά τις προτάσεις των μεγάλων δυνάμεων για το πυρηνικό του πρόγραμμα και απέκλεισε προς το παρόν το θέμα της επιβολής κυρώσεων. «Θα ήθελα αυτή η αντίδραση να ερχόταν ταχύτερα και οι συνομιλίες που θα πρέπει να αρχίσουν στη βάση αυτών των προτάσεων να είναι εποικοδομητικές», σημείωσε. «Το να περιμένουμε ατελείωτα είναι αντιπαραγωγικό, αλλά θα ήταν περισσότερο αντιπαραγωγικό να οδηγούσαμε αυτό το πρόβλημα σε ένα αδιέξοδο και γι`αυτό δεν θα έκανα λόγο για κυρώσεις αυτήν τη στιγμή», κατέληξε.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr