Αφγανιστάν: Τουλάχιστον δύο νεκροί από την έκρηξη βομβών στην Καμπούλ

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον δύο νεκροί από την έκρηξη βομβών στην Καμπούλ

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας διοικητής αστυνομίας, σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί στην Καμπούλ από την έκρηξη πολλών βομβών, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή.

Όπως συμβαίνει σχεδόν καθημερινά τις τελευταίες ημέρες, δύο βόμβες που είχαν στόχο οχήματα εξερράγησαν το πρωί, την ώρα αιχμής όταν στους δρόμους της Καμπούλ βρίσκονται πάρα πολλά οχήματα.

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πρώτη έκρηξη και “δύο σκοτώθηκαν άνθρωποι και ένας τραυματίστηκε” στη δεύτερη, επεσήμανε ο Φερντάους Φαραμάρζ, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ.

Μεταξύ των νεκρών είναι ο διοικητής ενός αστυνομικού τμήματος συνοικίας της Καμπούλ, επιβεβαίωσε ο Ταρίκ Αρίαν εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Τρίτη βόμβα που είχε στόχο όχημα της αστυνομίας επίσης εξερράγη στη συνοικία Πάγκμαν.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές.

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν οι βόμβες ήταν τοποθετημένες στα οχήματα ή αν επρόκειτο για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί στον δρόμο.

Εδώ και μήνες σημειώνονται σχεδόν καθημερινά επιθέσεις στην Καμπούλ εναντίον δημοσιογράφων, πολιτικών, θρησκευτικών ηγετών, δικαστών ή ακτιβιστών.

Αν και το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη για κάποιες από τις επιθέσεις που έχουν σκορπίσει χάος και τρόμο στο Αφγανιστάν, Καμπούλ και Ουάσινγκτον τις αποδίδουν στους Ταλιμπάν.

Στο Αφγανιστάν παρατηρείται αναζωπύρωση της βίας εδώ και μερικούς μήνες, παρά την έναρξη τον Σεπτέμβριο στη Ντόχα ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν για τον τερματισμό δύο δεκαετιών συγκρούσεων, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν αποφέρει αποτελέσματα μέχρι στιγμής.

Η κατάσταση στη χώρα ώθησε την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να ανακοινώσει ότι θα επανεξετάσει τη συμφωνία που υπεγράφη με τους αντάρτες τον Φεβρουάριο του 2020, η οποία προβλέπει την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν ως τον Μάιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ