Αδειάζουν τα συριακά αεροδρόμια υπό τον φόβο αμερικανικής επίθεσης

Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία αδειάζουν τα κύρια αεροδρόμια και τις στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις λόγω του ενδεχομένου να πραγματοποιηθούν αμερικανικά πλήγματα, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, μια μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τον συριακό πόλεμο και έχει την έδρα της στη Βρετανία.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε σήμερα σε μήνυμά του στο Twitter πως «οι πύραυλοι έρχονται» στη Συρία μετά την επίθεση με χημικά όπλα που φέρεται ότι σημειώθηκε την Κυριακή. Ο συριακός στρατός δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει.

Το Πεντάγωνο από την πλευρά του, μετά την προειδοποίηση Τραμπ, ανέφερε ότι δεν σχολιάζει τις ενδεχόμενες μελλοντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις του.

«Το υπουργείο δεν σχολιάζει τις ενδεχόμενες μελλοντικές στρατιωτικές δράσεις του. Σας παραπέμπω στον Λευκό Οίκο για να χαρακτηρίσει το μήνυμα του προέδρου» στο Twitter, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Έρικ Πέιον.

«Όπως σημείωσε ο πρόεδρος στις 8 Απριλίου, η επίθεση με χημικά όπλα από το συριακό καθεστώς εναντίον αθώων πολιτών στην Ντούμα της Συρίας στις 7 Απριλίου ήταν φρικιαστική και απαιτεί μια άμεση απάντηση από τη διεθνή κοινότητα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Στο μεταξύ, ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο οποίος μάχεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), ανταλλάσσει πληροφορίες με τους Ρώσους στρατιωτικούς στην Συρία με σκοπό να μην επιτραπούν διάφορα ατυχή περιστατικά κατά την διάρκεια των χερσαίων επιχειρήσεων που πραγματοποιούνται στην Συρία, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο εκπρόσωπος του επιτελείου της Επιχείρησης Inherent Resolve του διεθνούς συνασπισμού.

Ο συνασπισμός εξακολουθεί να συνεργάζεται με σκοπό την αποφυγή συγκρούσεων κατά την διάρκεια αεροπορικών και χερσαίων επιχειρήσεων με τους Ρώσους στρατιωτικούς , «όπως συνεργαζόμασταν όταν υποστηρίζαμε τους εταίρους μας κατά την διάρκεια της συντριπτικής ήττας του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του επιτελείου της Επιχείρησης .

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι πρόκειται για επαγγελματικές επαφές που αποσκοπούν στο να αποτρέψουν «την αχρείαστη κλιμάκωση μεταξύ των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος που υποστηρίζονται από την Ρωσία και των "Δημοκρατικών δυνάμεων της Συρίας" που υποστηρίζονται από τον Συνασπισμό, καθώς και τις ελεγχόμενες ομάδες της αντιπολίτευσης».

Η Επιχείρηση Inherent Resolve πραγματοποιείται στο Ιράκ και την Συρία με την συμμετοχή χωρών υπό την ηγεσία των ΗΠΑ από το 2014.

Πηγή: skai.gr