Κακοκαιρία σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες- Άστατος θα παραμείνει ο καιρός όλη την εβδομάδα

Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη 

Σήμερα Δευτέρα  Σε όλη σχεδόν τη χώρα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές Καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα και εντονότερα στα Δυτικά τα Βόρεια , το Ανατολικό Αιγαίο , και κυρίως στην  Πέλλα , την Ημαθία και την Πιερία.  Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι  Άνεμοι θα πνέουν Νότιοι  6 με 8 μποφόρ , και στο Ανατολικό Αιγαίο τοπικά 9.  Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι , στα Δυτικά και Βόρεια έως 17 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα έως 20 με 21 βαθμούς.  

Την Τρίτη  Άστατος καιρός , με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα και εντονότερα στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.   Οι Νότιοι Άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ , και η  θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.  

Την Τετάρτη και την Πέμπτη , συννεφιά με τοπικές βροχές , την Πέμπτη και σποραδικές καταιγίδες.  Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και πιθανό στα Βορειοδυτικά ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση , την Τετάρτη.

Αττική                                                                                                                                                    

Καιρός σήμερα.  Συννεφιά με τοπικές βροχές κατά διαστήματα.  Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 19 βαθμούς.

Θεσ/νίκη    

Καιρός σήμερα. Συννεφιά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα.  Από το μεσημέρι τοπικά ισχυρές.  Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: έως 16 βαθμούς.

Πηγή: skai.gr