Κλείσιμο

Ντάιμον (JP Morgan): Χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη δεν θα υπάρχει καρκίνος, θα δουλεύουμε 3,5 μέρες την εβδομάδα

Ο Ντάιμον δήλωσε επίσης ότι η ποιότητα ζωής αναμένεται να βελτιωθεί δραματικά λόγω της τεχνητής νοημοσύνης - Είναι, όμως "ικανή να αντικαταστήσει τα ανθρώπινα όντα"

Ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον, προβλέπει ένα μέλλον απαλλαγμένο από απειλητικές για τη ζωή ασθένειες όπως ο καρκίνος και μια πολύ λιγότερο αγχωτική ζωή – όλα αυτά χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Ο Ντάιμον δήλωσε επίσης ότι η ποιότητα ζωής αναμένεται να βελτιωθεί δραματικά λόγω της τεχνητής νοημοσύνης.

Σε μια συνέντευξη στο Bloomberg TV ο Ντάιμον ανέφερε χαρακτηριστικά: «τα παιδιά σας θα ζήσουν μέχρι τα 100, και δεν θα έχουν καρκίνο λόγω της τεχνολογίας. Και, κυριολεκτικά, μάλλον θα εργάζονται τρεισήμισι μέρες την εβδομάδα».

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, ωστόσο, αναγνώρισε ότι οι τεχνολογικές εξελίξεις, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη στην προκειμένη περίπτωση, έχουν πάντοτε επίπτωση σε ορισμένες θέσεις εργασίας. «Η τεχνολογία πάντα αντικαθιστούσε τις θέσεις εργασίας», είπε στη συνέντευξή του στο Bloomberg, προσθέτοντας ότι η τεχνολογία έχει κάνει «απίστευτα πράγματα για την ανθρωπότητα», αλλά υπάρχουν και αρνητικά. Το μεγαλύτερο αρνητικό της Τεχνητής Νοημοσύνης, εξήγησε ο Ντάιμον, είναι οι «κακοί άνθρωποι» που τη χρησιμοποιούν για να κάνουν «κακά πράγματα».

Πρόσθεσε ότι στην JPMorgan εάν η τεχνητή νοημοσύνη καταλήξει να αντικαταστήσει θέσεις εργασίας, τότε ελπίζει να δώσεις στους υπαλλήλους του νέες θέσεις. 

Ο πρόεδρος και CEO της JP Morgan σχολίασε ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι «πραγματική», κάτι «ζωντανό» και χρησιμοποιείται ευρέως από τους ανθρώπους. Δήλωσε δε, ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι ικανή να αντικαταστήσει τα ανθρώπινα όντα. Όπως εξήγησε, στη JPMorgan χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη για πολλαπλούς ρόλους και σύντομα θα είναι μέρος «κάθε διαδικασίας».
 

Πηγή: skai.gr