Έλληνας ο δημιουργός του πολυαναμενόμενου παιχνιδιού τρόμου The Shore! (video)

Έλληνας, και συγκεκριμένα από τη Λάρισα, είναι ο δημιουργός του πολυαναμενόμενου παιχνιδιού τρόμου The Shore που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Φεβρουαρίου. Ήδη, το The Shore έχει ενθουσιάσει την παγκόσμια κοινότητα των gamers στις δοκιμαστικές εκδοχές του.

Πρόκειται για τον Άρη Δραγώνη, ο οποίος εξηγεί ότι είναι ένα παιχνίδι τρόμου-μυστηρίου, γρίφων και εξερεύνησης, εμπνευσμένο από τη μυθολογία του H.P Lovecraft. Το παιχνίδι ξεκινάει ομαλά, όμως πολύ σύντομα καταλήγεις να έρχεσαι αντιμέτωπος με ορδές από κοσμικές οντότητες. Σκηνές Game Over και μάχες δεν θα μπορούσαν να λείψουν, καθώς το παιχνίδι αποτελείται από γρίφους για τους οποίους δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή διάρκεια gameplay, αλλά με σιγουριά μπορούμε να πούμε πως είτε ο παίκτης το gaming experience θα είναι σίγουρα κάτι πρωτόγνωρο για τα τωρινά δεδομένα.

"Όλα τα οπτικά (visuals) μέσα στο παιχνίδι είναι δικά μου, από το σχεδιασμό των τεράτων μέχρι και την άμμο που πατάει ο χαρακτήρας, για 11 συνεχόμενους μήνες δούλευα το project μόνος μου" εξηγεί ο Άρης Δραγώνης. Όμως, προσθέτει, με την πάροδο του χρόνου, συνειδητοποίησα πως ο όγκος εργασίας και οι απαιτήσεις άρχισαν να αυξάνονται. Γεγονός που συνέβαλε στην επέκταση  της ομάδας.

 

 

"Αρχικά, ξεκίνησα να δουλεύω μαζί με έναν προγραμματιστή ο οποίος ασχολούνταν με τα τεχνικά μέρη ώστε εγώ να μπορέσω να επικεντρωθώ στη δημιουργία γραφικών, τεράτων, περιβάλλοντος και ότι έχει να κάνει με τα οπτικά μέσα στο The Shore. Τους τελευταίους 9 μήνες περίπου, ξεκίνησα τη συνεργασία μου με 3 sound designers και ακόμα ένα άτομο το οποίο ανέλαβε την προώθηση του παιχνιδιού" τονίζει, προσθέτοντας ότι δεν θα υπάρξει κάποιος εξωτερικός publisher, επομένως τα δικαιώματα του παιχνιδιού θα παραμείνουν στην κατοχή του. 

Όπως αναφέρει ακόμα “θέλοντας να ξεπεράσω τις αρχικές βλέψεις μου για το παιχνίδι, δημιούργησα μια crowdfunding καμπάνια και με τη βοήθεια όλων των υποστηρικτών, τους οποίους ευχαριστώ, καταφέραμε να ανεβάσουμε ένα βήμα παραπάνω όλο το παιχνίδι. Δίχως τη δράση αυτή, δεν θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε το συγκεκριμένο υλικό σε αυτό το χρονικό διάστημα. Για να είμαι ειλικρινής το συναίσθημα να υποστηρίζει κάποιος την ιδέα σου ώστε να γίνει πραγματικότητα δεν μπορεί να περιγραφεί πλήρως με τις λέξεις”. 


 

Πηγή: skai.gr