Κλείσιμο

H Apple παρουσίασε το iPad τρίτης γενιάς

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ παρουσίασε με υπερηφάνεια την Τετάρτη το πολυαναμενόμενο iPad τρίτης γενιάς, το νεότερο "τέκνο" της εταιρείας, στο οποίο στηρίζει πολλά.

Mε 2.048x1.536 εικονοστοιχεία (pixels), το νέο iPad διαθέτει συνολικά ένα εκατομμύριο pixels παραπάνω από την υπάρχουσα έκδοση. Η κάμερα αναβαθμίστηκε ώστε να εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες της νέας οθόνης υπερυψηλής ποιότητας Retina, προσφέροντας πλέον ανάλυση 5 Megapixels και δυνατότητα βιντεοσκόπησης σε ανάλυση 1080p.

Ακόμα, η νέα ταμπλέτα διαθέτει ταχύτερο τετραπύρηνο επεξεργαστή (Α5Χ), ενώ υποστηρίζει δίκτυα τέταρτης γενιάς LTE σε δύο διαφορετικές εκδόσεις για ταχύτερη ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Όπως ήταν φυσικό το αφεντικό της Apple έδωσε έμφαση στις εφαρμογές που προσφέρει αποκλειστικά το iPad, σε αντίθεση με «περισσότερες από 100 άλλες ταμπλέτες» που παρουσιάστηκαν πέρυσι.

Eπίσης, παρουσιάστηκε η νέα έκδοση του Apple TV Βox, που επιτρέπει στους χρήστες να αγοράσουν περιεχόμενο streaming απευθείας μέσα από το iTunes.

Μέχρι σήμερα περισσότερα από 50 εκατομμύρια συσκευές της σειράς iPad πουλήθηκαν παγκοσμίως, από το λανσάρισμά τους το 2010. Με την πρώτη γενιά iPad η Apple δημιούργησε η ίδια μια νέα αγορά, και τo μεγάλο της στοίχημα (αλλά και των ανταγωνιστών της που επίσης κατασκευάζουν υπολογιστές ταμπλέτες) είναι να αγκαλιάσουν τους υπολογιστές αυτούς οι επιχειρήσεις με την ίδια θέρμη που το έκαναν οι καταναλωτές.

To iPad 3 πρόκειται να κυκλοφορήσει στη χώρα μας στις 23 Μαρτίου.
Πηγή: skai.gr