Στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ

Ο Λαμάρ Οντομ κέρδισε κατά κράτος τον Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς και ήταν επόμενο οι Μαϊάμι Χιτ να πάρουν το παιχνίδι με τους Σακραμέντο Κινγκς. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν 102-96 με τον Οντομ να πετυχαίνει ένα εκπληκτικό τριπλ-νταμπλ (30 πόντοι, 19 ριμπάουντ, 11 ασίστ), τη στιγμή που ο Πέτζα έμενε στα «ρηχά³ με 14 πόντους και μόλις 4 στα 13 σουτ.
Στο Ντιτρόιτ οι τοπικοί Πίστονς δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα εναντίον των Ντένβερ Νάγκετς. Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά από τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν όλους κι όλους 66 πόντους (29 στο β‹ ημίχρονο) ενώ κανένας από τους παίκτες του δεν είχε διψήφιοι. Εξι τελείωσαν τον αγώνα με 8 πόντους ενώ συνολικά μόλις που κατάφεραν να ξεπεράσουν το 30 % ευστοχίας στα σουτ. Ετσι, οι 99 πόντοι των Πίστονς έφταναν και περίσσευαν, ενώ κορυφαίος ήταν ο Ρασίντ Ουάλας (20π., 10 ριμπ.)
Ο κατήφορος του Σικάγο συνεχίστηκε και στη Φιλαδέλφεια, με τους Σίξερς να παίρνουν τη νίκη 97-88. Ο Κένι Τόμας πρωταγωνίστησε με 27 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Αλεν Αϊβερσον ήταν άστοχος (6/18 σουτ), αλλά μοίρασε 11 ασίστ.
Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τους Κλίβελαντ Καβαλίρς που επικράτησαν 106-97 των Μιλγούοκι Μπακς. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς έκανε... τα πάντα στο γήπεδο (24π, 7 ριμπμ., 10 ασ., 4 κλεψίματα, 1 τάπα) και σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή παρουσία του Ζιντρούνας Ιλγκάουσκας (29π.) κάτω από τα καλάθια, η νίκη για τους «Καβς³ ήταν φυσικό επακόλουθο.
Τρία στα τρία και για τους πρωταθλητές Σαν Αντόνιο Σπερς που νίκησαν εύκολα 107-86 στο Φοίνιξ τους Σανς, παρά την απουσία του Τιμ Ντάνκαν. Ο Ράντοσλάβ Νεστέροβιτς και ο Μαλίκ Ρόουζ κάλυψαν υποδειγματικά το κενό του σούπερ σταρ και πέτυχαν 22 και 19 πόντους αντίστοιχα.
Τέλος, εύκολη αποδείχθηκε η αποστολή του Πόρτλαντ εναντίον της Γιούτα. Οι Μπλέιζερς επικράτησαν 91-70 με τον Ζακ Ράντολφ να ολοκληρώνει το παιχνίδι με 23 πόντους.
Πηγή: skai.gr