Κλείσιμο

Πεπέ ο λυτρωτής της Άρσεναλ - Σόκαρε τη Βόλφσμπουργκ στο 90’ η Γάνδη

Με ήρωα τον Πεπέ, η Άρσεναλ λύγισε την Γκιμαράες με 3-2 εντός έδρας και συνεχίζει με το απόλυτο στον 6ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ! Ο Ιβοριανός επιθετικός μπήκε ως αλλαγή στο 75’ και με δύο απευθείας εκτελέσεις φάουλ στο τελευταίο δεκάλεπτο (80’, 93’) χάρισε την ανατροπή στην ομάδα του.

Εξαιρετική εμφάνιση από τους Πορτογάλους, που προηγήθηκαν δύο φορές (9’, 37’) και είχαν 18 τελικές προσπάθειες στο «Εμιρέιτς», ωστόσο παραμένουν δίχως βαθμό μετά από 3 αγωνιστικές.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης επικράτησε 2-1 εντός έδρας της Σταντάρ Λιέγης και έμεινε μόνη στη 2η θέση με 6 πόντους. Στο 28’ ο Άμπραχαμ έδωσε το προβάδισμα στους Γερμανούς, που έφτασαν στο 2-0 στο 73’ με τον Χιντερέγκερ. Το μόνο που κατάφεραν οι Βέλγοι ήταν να μειώσουν στο 82’ με τον Αμαλά.

Η Γιουνγκ Μπόις νίκησε 2-0 τη Φεγενορντ στην Ελβετία για την τρίτη αγωνιστική του έβδομου ομίλου του Europa League και έφτασε τους έξι βαθμούς, αφήνοντας στους τρεις τους Ελβετούς.

Ισόπαλες Πόρτο και Ρέντζερς με 1-1 στο «Ντραγκάο», με αμφότερες να φτάνουν στους τέσσερις βαθμούς.

Στο ισόπαλο 2-2 έμειναν Γάνδη και Βόλφσμπουργκ σε παιχνίδι για την 3η αγωνιστική του 9ου ομίλου του Europa League. Οι Γερμανοί προηγήθηκαν με 2-0 χάρη σε γκολ των Βέγκχορστ (3’) και Βίκτορ (24’), ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε Γιάρεμτσουκ (41’).

Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι φιλοξενούμενοι θα έπαιρναν μια νίκη πρωτιάς, η Γάνδη σόκαρε τον αντίπαλό της και με γκολ του ίδιου παίκτη λίγο πριν από το φινάλε έκανε το 2-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Σεντ Ετιέν ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Ολεξάνδρια.

Κηδεία για την Μπεσίκτας, που παραμένει χωρίς βαθμό, καθώς η Μπράγκα έφυγε με τεράστιο διπλό από την Κωνσταντινούπολη (1-2). Ασταμάτητη μακριά απ’ την έδρα της η Γουλβς, που τούμπαρε 2-1 την Σλόβαν

Τεράστιο βήμα πρόκρισης για την Μπράγκα στην Κωνσταντινούπολη. Οι Πορτογάλοι έφυγαν με το μεγάλο «διπλό» από την έδρα της Μπεσίκτας (2-1), που παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και χωρίς βαθμό!

Κάνει πλάκα η Σεβίλλη. Η ομάδα του Λοπετέγι επικράτησε 3-0 της Ντουντελάνζ στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και έκανε το «3x3» στο α’ γκρουπ, φτάνοντας πολύ κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση, αφού βρέθηκε στο +5 από τη 2η θέση, όπου είναι η Καραμπάγκ (2-2 με ΑΠΟΕΛ) και στο +6 από τη σημερινή της αντίπαλο.

Φορτσάρουν για πρόκριση Σέλτικ και Κλουζ! Οι Σκωτσέζοι τα χρειάστηκαν αλλά έφεραν... τούμπα την Λάτσιο και επικράτησαν με 2-1. Κάπως έτσι, βρίκσονται μόνοι πρώτοι και αήττητοι με επτά βαθμούς.

Στην δεύτερη θέση ακολουθεί η Κλουζ, η οποία πέρασε από την έδρα της Ρεν με 1-0, όντας δεύτερη και στο +3 από την Λάτσιο.

Και τώρα κορυφή για τη Βασιλεία! Οι Ελβετοί πέρασαν με άριστα το πολύ δύσκολο τεστ στη Μαδρίτη κόντρα στη Χετάφε, καθώς επικράτησαν 1-0 και πλέον αναρριχήθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας και είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Φράι στο 18', ανοίγοντας το σκορ και παρά το γεγονός ότι από το 73' οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπούα, κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη. Με αυτό το αποτέλεσμα, η Βασιλεία έχει μαζέψει 7 βαθμούς και είναι πλέον πολύ κοντά στην επόμενη φάση

Την ευκαιρία να παραμείνει το απόλυτο αφεντικό στον 4ο όμιλο έχασε η Αϊντχόφεν. Οι Ολλανδοί κόλλησαν στο 0-0 στην έδρα τους απέναντι στη Λινζ, μπορεί να παρέμειναν στην 1η θέση, ωστόσο, η Σπόρτινγκ τους πλησίασε στον βαθμό.

Σε αντίθεση με την ομάδα του Φαν Μπόμελ, που είχε δύο δοκάρια, οι Πορτογάλοι έκαναν στεγνό καθάρισμα κόντρα στη Ρόζενμποργκ και πήραν την δεύτερη σερί νίκη στο «σπίτι» τους με σκορ 1-0. Χρυσός σκόρερ ήταν ο Μπολασιέ, ο οποίος βρήκε δίχτυα για τα «λιοντάρια» στο 70ο λεπτό. Στο 84ο λεπτό του ματς στο «Philips Stadion» μπήκε και ο Κώστας Μήτρογλου, ωστόσο, δεν… πρόλαβε να χαρίσει τη νίκη στην PSV.

Πήγε για τα πολλά, αλλά αρκέστηκε στα λίγα ο ΑΠΟΕΛ. Οι πρωταθλητές Κύπρου έφυγαν με το 2-2 από την έδρα της Καραμπάγκ, αφού δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν απολύτως επιτυχημένα την αντεπίθεσή του, με τους γηπεδούχους να απαντούν στο 58’ έπειτα από την ανατροπή των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος.

Ως εκ τούτου οι «γαλαζοκίτρινοι» παραμένουν χωρίς νίκη μετά από τρεις αγωνιστικές και είναι στην τελευταία θέση του πρώτου ομίλου με μόλις έναν βαθμό και πολλά για το μέλλον τους στη διοργάνωση θα κριθούν στη «ρεβάνς» με τους Αζέρους στη Μεγαλόνησο.

Το ζητούμενο για τη Γιουνάιτεντ στο σημείο που έχει φτάσει είναι οι νίκες, ακόμα κι αν αυτές είναι με κακό αγωνιστικό πρόσωπο. Αυτό, λοιπόν, έκανε η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτίζαν, καθώς ναι μεν δεν έπιασε κάποια σπουδαία απόδοση, ως συνήθως, αλλά έκανε τη δουλειά, περνώντας με το ισχνό 1-0, χάρη στο γκολ του Μαρσιάλ από το σημείο του πέναλτι στο 43'.

Το κέρδος για την ομάδα του Νορβηγού ήταν η χρησιμοποίηση πιτσιρικάδων, με έναν εξ αυτών, τον Γουίλιαμς να κερδίζει με ωραία ατομική ενέργεια την παράβαση από την οποία προήλθε το γκολ.
 

Πηγή: sport-fm.gr