Κλείσιμο

Γερμανία: Εντοπίστηκε όχημα με εκρηκτικά - Και δεύτερο ύποπτο αντικείμενο

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι γερμανικές αρχές, καθώς μετά το παγιδευμένο με εκρηκτικό μηχανισμό όχημα, το οποίο είχε μετατραπεί ώστε να μοιάζει με ασθενοφόρο και ήταν σταθμευμένο κοντά στο στάδιο HDI-Arena που θα πραγματοποιούνταν το φιλικό ματς Γερμανίας - Ολλανδίας, εντοπίστηκε και νέο ύποπτο αντικείμενο. 

Η αστυνομία της Κάτω Σαξονίας έκλεισε τμήμα του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης, καθώς εντοπίστηκε και άλλο ύποπτο αντικείμενο 

Η τρομοκρατική απειλή στην εσπευσμένη ματαίωση του φιλικού αγώνα, ο οποίος μάλιστα θα πραγματοποιούνταν παρουσία της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και άλλων υπουργών.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κάτω Σαξονίας έκανε λόγο για συσκευή, με στόχο των δραστών την πυροδότησή της μέσα στο στάδιο. 



"Απομακρυνθείτε από το στάδιο το γρηγορότερο. Μη μένετε ακίνητοι" ανέφεραν χαρακτηριστικά στους φιλάθλους οι αστυνομικοί της Κάτω Σαξονίας κατά την εκκένωση του σταδίου.  "Δεν ξέρετε τι μπορεί να σχεδιάζει ο δράστης. Μην είστε σε ομάδες. Βρείτε ασφαλές μέρος" προέτρεψε τους φιλάθλους η αστυνομία.

Η γερμανική εθνική ομάδα ειδοποιήθηκε για την εκκένωση στο δρόμο για το στάδιο, αλλά το πούλμαν άλλαξε διαδρομή και συνοδεύτηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε άγνωστο προορισμό. 

Σημειώνεται ότι η παρουσία της Μέρκελ και άλλων κορυφαίων υπουργών αποτελούσε μια συμβολική κίνηση της γερμανικής κυβέρνησης κατά της τρομοκρατίας, και παράλληλα ένα μήνυμα αλληλεγγύης στη Γαλλία.



Πηγή: skai.gr