Ζητά βέτο για τα Σκόπια

Έτοιμος να αποσύρει το κόμμα του από τις εκλογές, με την προϋπόθεση να θέσει ο πρωθυπουργός βέτο για το όνομα των Σκοπίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Τη δήλωση αυτή έκανε στο πλαίσιο της περιοδείας του το Σάββατο στο νομό Κοζάνης, κατά την οποία είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων της περιοχής.

Σε συνέντευξη Τύπου υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως "ζούμε σε μια κολοβή Δημοκρατία" και πρόσθεσε ότι "η πεντακομματική Βουλή, κατά το πρότυπο του πολιτικού πολιτισμού της Ευρώπης, θα δώσει διέξοδο".

Ειδικότερα για το θέμα της ΠΓΔΜ, ο κ. Καρατζαφέρης κάλεσε τον πρωθυπουργό "να θέσει βέτο για το όνομα των Σκοπίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ" και ισχυρίστηκε πως "εάν το κάνει, εγώ θα αποσύρω τον ΛΑΟΣ από τις εκλογές".

Επίσης, ζήτησε "να καταργηθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης" και να "διοριστεί Γενικός Εισαγγελέας", ενώ, αναφερόμενος στις έρευνες γύρω από το θέμα των ομολόγων, ισχυρίστηκε ότι "η Δικαιοσύνη πρέπει να φθάσει στον κ. Δούκα και στον κ. Αλογοσκούφη".
Πηγή: skai.gr