Βουλή: Επταήμερης εργασίας διαμάχης συνέχεια

Στην top λίστα των ζητημάτων της πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση παραμένει η περιβόητη επταήμερη εργασία.

Στην επιμονή του κυβερνητικού στρατοπέδου να βάλλει εναντίον του Προέδρου της ΝΔ για αντεργατική αντίληψη, τα «γαλάζια» στελέχη συνεχίζουν να αντιπαραβάλλουν μία «επίθεση» εγγράφων με συμβάσεις και ρυθμίσεις, οι οποίες αναδεικνύουν όπως καταγγέλλουν την υποκρισία της κυβέρνησης, αφού θεσμοθετούν με τη βούλα την 7ήμερη εργασία.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γιάννης Βρούτσης ανέδειξε σήμερα το περιεχόμενο νομοτεχνικής αλλαγής την οποία κατέθεσε χθες το οικονομικό επιτελείο και σύμφωνα με την οποία, η διεύθυνση ακίνητης περιουσίας δύναται να λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας και το προσωπικό της είναι υποχρεωμένο σε εργασία κατά τις μέρες εορτών και αργιών.

«Εσείς τη θεσπίζετε την επταήμερη εργασία μέσα στο Υπουργείο. Σας καταγγέλλουμε για το θράσος και την υποκρισία σας. Αυτοί είστε. Διπρόσωποι, υποκριτές και θρασύτατοι. Μέχρι τώρα έλεγα ότι έχετε μετατρέψει το Υπουργείο Εργασίας σε Υπουργείο αλχημείας, τώρα λέω ότι το έχετε μετατρέψει σε Υπουργείο επταήμερης εργασίας», σχολίασε δηκτικά ο τομεάρχης εργασίας της ΝΔ, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο των 120 δόσεων, το οποίο ψηφίζεται σήμερα.

Για παραποίηση της κοινής λογικής με στόχο τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, κατήγγειλε τον ίδιο από την πλευρά του ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, διευκρινίζοντας ότι η εν λόγω πρόβλεψη είναι προληπτική, προκειμένου οι τεχνικές υπηρεσίες να μπορούν να επιδιορθώσουν τυχόν έκτακτες βλάβες ανά πάσα ώρα και στιγμή.

«Μην παραποιείτε τη λογική. Δεν είναι λογικό ότι αν σπάσει ένας σωλήνας ύδρευσης στον ΕΦΚΑ ή χαλάσει το ασανσέρ οι τεχνικές υπηρεσίες όποτε συμβεί να είναι σε θέση να το κάνουν; Δεν πρέπει να το προβλέπει ο νόμος; Περί αυτού πρόκειται», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά