Κλείσιμο

Βορίδης σε ΣΚΑΪ 100,3 : Ο Πολάκης θέλει να ξαναζήσει την κομμουνιστική ανταρσία

«Υπάρχει ένα κομμάτι, δυστυχώς όχι μικρό στο χώρο της Αριστεράς και κυρίως της Αριστεράς που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ που εξακολουθεί να διατηρεί ζωντανή τη μνήμη του ’44 και του ’45 - ’49, γι’ αυτό και οι συχνές αναφορές στον Βελουχιώτη, γι’ αυτό και οι χαρακτηρισμοί δωσιλογισμού και μαυραγοριτισμού» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3. 

Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι «μέσα στη μυθολογία της Αριστεράς αυτό είναι ένα μεγάλο κομμάτι με το οποίο μεγαλώνουν και οι νέες γενιές, θεωρούν ότι αποτελεί ένα ηρωικό κεκτημένο της παρατάξεως τους και είναι μία μνήμη την οποία αναπαράγουν σε φαντασιακό επίπεδο» τονίζοντας ότι ο Παύλος Πολάκης «ιδανικά θέλει να ξαναζήσει την κομμουνιστική ανταρσία και τη σύγκρουση εκείνης της εποχής, γι’ αυτό και μιλάει με αυτή την ορολογία». 

Ερωτηθείς να σχολιάσει τη φράση του αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ανέφερε από το βήμα της Βουλής ότι «τη δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς από την πρώτη» ο κύριος Βορίδης απάντησε ότι «προφανώς δεν έστησαν καλά τη σκευωρία την πρώτη φορά και θα την πετύχουν τη δεύτερη» και την απέδωσε στην αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να αντιληφθεί ότι στις ώριμες δυτικές Δημοκρατίες κανείς ποτέ δεν παίρνει όλη την εξουσία γιατί υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα όπως ο Τύπος που ελέγχει την εξουσία, το Κοινοβούλιο που διαθέτει ελεγκτικό μηχανισμό και οι Ανεξάρτητες Αρχές, ακριβώς για να μη συγκεντρώνει κανείς την απόλυτη εξουσία. 

«Όλο αυτό είναι που στην πραγματικότητα είναι ένα σύμπλεγμα κατακερματισμού της απόλυτης εξουσίας, στο δικό τους το μυαλό είναι ένας μηχανισμός του αστικού κράτους, της εκμετάλλευσης, όπως λένε και όλο αυτό στο μυαλό τους λειτουργεί για να παράγει διεφθαρμένα και ταξικά συμφέροντα και επομένως πρέπει να συγκρουστούν με αυτό. Γι’ αυτό και βυσσοδομούν εναντίον των μέσων ενημέρωσης, γι’ αυτό και μιλάνε με τον τρόπο αυτό και γι΄ αυτό αναπαράγουν όλο αυτό το εμφυλιοπολεμικό στερεότυπο το οποίο αποτελεί πλέον ένα δομικό στοιχείο της πολιτικής τους υπόστασης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Αναφερόμενος στην οριακή κάμψη που εμφανίζεται η κυβέρνηση σε πρόσφατες δημοσκοπικές μετρήσεις, παρατήρησε ότι η διαφορά με την αντιπολίτευση παραμένει σημαντική και την συνέδεσε με τον παρατεταμένο περιορισμό και την κόπωση που έχουν επιφέρει τα περιοριστικά μέτρα σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πιο δύσκολη φάση διαχείρισης της πανδημίας. Εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει καθώς, όσο αυξάνεται ο αριθμός των εμβολιασμένων και όσων έχουν ήδη νοσήσει, τόσο δυναμώνει και η φωνή ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας που επιθυμεί το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προχωράει το πρόγραμμα εμβολιασμού τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα.

Τέλος, αναφορικά με την επόμενη ημέρα στον τομέα της οικονομίας, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι θα υπάρξει μεταβατικό στάδιο στήριξης των επιχειρήσεων ακόμα και μετά το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας, εκτιμώντας ότι στις Μεσογειακές χώρες θα επέλθει μία ταχύτατη αύξηση των ρυθμών ανάπτυξης η οποία θα στηρίζεται κυρίως στη μεγάλη αύξηση που θα παρατηρηθεί στη ζήτηση καταναλωτικών αγαθών, αναφέροντας ως παράδειγμα το εμπόριο, τον τουρισμό, την εστίαση και τις υπηρεσίες διασκέδασης το οποίο συνδέεται με την εποχικότητα και με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Πηγή: skai.gr