Κλείσιμο

Βορίδης στο ΣΚΑΪ 100,3: Η αντιμετώπιση της διεθνικής απάτης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Για την γεωγραφική προέλευση των τροφίμων, αλλά και θέματα εθνικής άμυνας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης.

Δύο είναι τα βασικά θέματα στην ατζέντα του υπουργείου:

1)    Η αντιμετώπιση της απάτης στα τρόφιμα, το οποίο αποτελεί και τον πυρήνα του ενδιαφέροντος του υπουργού. Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, η Ευρώπη αρχίζει να καταλαβαίνει το ζήτημα της διεθνικής απάτης και καλεί σε δράσεις για την αντιμετώπισή της. Αυτό αφορά άμεσα το ζήτημα των παράνομων ελληνοποιήσεων τροφίμων, το οποίο και έθεσε στις Βρυξέλλες ο υπουργός.

2)    Μια κοινή δήλωση των υπουργών Γεωργίας Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας, που αφορά την υποχρεωτική αναγραφή ενδείξεων γεωγραφικής προέλευσης πάνω στα προϊόντα, επισημαίνεται η ανάγκη της σήμανσης προέλευσης των αγροτικών προϊόντων και των ειδών διατροφής. Στόχος είναι να γνωρίζουν οι καταναλωτές τι τρώνε και από πού.

Σχετικά με την Αφρικανική πανώλη των χοίρων, ο κ. Βορίδης διαβεβαίωσε πως έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα.

Όσον αφορά το Ταμείο Αγροτικών Εγγυήσεων ο υπουργός, ανέφερε πως η διάθεση των 20 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί Ιανουάριο με Φεβρουάριο.

Για τα ζητήματα εθνικής άμυνας, ο κ. Βορίδης τόνισε πως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Επίσης, είπε πως είναι ευθύνη της κυβέρνησης να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της κάθε δυσμενές σενάριο, όπως σεισμικές έρευνες της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Την γνώμη του εξέφρασε επίσης, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας πως το άτομο που θα τον διαδεχτεί θα πρέπει να είναι κάποιος που να μπορεί να κάνει τη δουλειά, να έχει πολιτικά χαρακτηριστικά και να είναι συνθετικός.

Πηγή: skai.gr