Ταραντίλης: Θέλουμε Πανεπιστήμια που δεν θα κυβερνά ο φόβος

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Για εμβληματική μεταρρύθμιση με την οποία η κυβέρνηση στοχεύει στην εγγύηση της ελευθερίας στο σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας, βάζοντας τέλος στο φόβο που «κυβερνά» τα Πανεπιστήμια, μίλησε στη Βουλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, περιγράφοντας τις εικόνες παραβατικότητας και βίας εντός κι εκτός του Οικονομικού Πανεπιστημίου στο οποίο ο ίδιος διδάσκει. Ο ίδιος άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για «παιχνίδια κομματικών σκοπιμοτήτων» έναντι τις απαιτούμενης σωφροσύνης.

«Όταν βία κάθε είδους λεκτική σωματική ψυχολογική ασκείται εντός των χώρων της ανώτατης εκπαίδευσης τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για υψηλή αποστολή του πανεπιστημίου αλλά για απλή επιβίωσή του», σημείωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, σημειώνοντας ότι υπερψηφίζοντας το νομοσχέδιο «προστατεύουμε το διακύβευμα ποιότητας των ΑΕΙ, αποκαθιστώντας το πληττόμενο κύρος και προστατεύοντας την εύρυθμη λειτουργία τους».

Αποκρούοντας τα πυρά της αντιπολίτευσης αναφορικά με τη σύσταση της λεγόμενης πανεπιστημιακής αστυνομίας, ο κ. Ταραντίλης υπογράμμισε ότι οι ελευθερίες παραβιάζονται σήμερα όπου στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα κυβερνά ο φόβος.

«Η αντιπολίτευση εκφράζει φόβο για την Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων,  αλλά αυτό που χρόνια κυβερνά τα πανεπιστήμια είναι ο φόβος φοιτητών και διδασκόντων λόγω της κάθε μορφής παραβατικών δράσεων εντός των Πανεπιστημίων. Δυστυχώς δεν έχει υπάρξει η ίδια ευαισθησία για τους τραμπουκισμούς πρυτάνεων και φοιτητών, που τολμούν να εκφράσουν την άποψή τους . Η ελευθερία γεννιέται σε κλίμα σεβασμού και πνευματικής ανεκτικότητας όχι μες το θράσος, τη βία και το φόβο», τόνισε ο ίδιος. 

Πηγή: skai.gr