Κλείσιμο

Συνάντηση Παπανδρέου - Ιερώνυμου

Χρήσιμη ευκαιρία για την ανταλλαγή απόψεων χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου τη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του για τα απαράδεκτα όπως είπε γεγονότα με τα γκαζάκια σε ναούς, ενόψει μάλιστα της γιορτής του Πάσχα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η αντιμετώπιση της φτώχειας και το έργο που προσφέρει η Εκκλησία με τα συσσίτια, το έργο για τους μετανάστες και τους εθισμένους στα ναρκωτικά, είναι πολύ σημαντικά πεδία συνεργασίας με την πολιτεία.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι συμφωνήθηκε να υπάρξουν και άλλες επαφές μεταξύ των δύο, ώστε μέσα από το διάλογο και τη συνεννόηση να βρεθούν απαραίτητες και σωστές λύσεις για τρέχοντα προβλήματα.

Ο κ. Ιερώνυμος από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Κινήματος για την επίσκεψη και τόνισε τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Πολιτείας, στο πλαίσιο των οποίων, ωστόσο, μπορεί να υπάρξει συνεργασία για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, που σχετίζονται με τη διακονία του ανθρώπου, που υποφέρει.

Καταλήγοντας ο αρχιεπίσκοπος, υπογράμμισε πως στόχος είναι η ανάπτυξη της αρχιεπισκοπής και σε άλλους τομείς, που ως τώρα, δεν έχουν καλλιεργηθεί αρκετά, ενώ σχολίασε και τις επιθέσεις με γκαζάκια εναντίον ναών Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης: Θα τις χαρακτήριζα κατάπτωση ή επιπολαιότητα αυτών που τις έκαναν. Αν όμως το ξανασκεφθούν, δεν θα το ξανακάνουν.
Πηγή: skai.gr