Συνάντηση Μπακογιάννη - Γκιούλ

Συνάντηση αυτή την ώρα των υπουργών Εξωτερικού Ελλάδας - Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη. Η κ Μπακογιάννη και ο κ. Γκιούλ αναμένεται να συζητήσουν την χάραξη κοινής αμυντικής γραμμής Ελλάδας - Τουρκίας στο πλαίσιο της προσπάθειας αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δύο χωρών. Επί τάπητος θα τεθεί και πολυσυζητημένη «κόκκινη γραμμή» μεταξύ των αρχηγείων αεροπορίας Λάρισας-Εσκί.
Νωρίτερα η κ. Μπακογιάννη απεύθυνε χαιρετισμό εναρκτήρια Συνεδρίαση της 4ης Ελληνοτουρκικής Συνάντησης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. «Ο ελληνικός λαός θέλει να ζήσει ένα μέλλον φιλίας με την Τουρκία και μοναδική προϋπόθεση είναι να πιστέψει ότι δεν αδικείται και πως η Αγκυρα δεν διεκδικεί τίποτα από τα εδάφη του», τόνισε η κ. Μπακογιάννη
Αναφερόμενη στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, επανέλαβε ότι η Ε.Ε ζητά, ό,τι έχει ζητήσει από όλες τις χώρες που ήθελαν να γίνουν μέλη της και πρόσθεσε ότι «όταν ζητείται να λυθούν με ειρηνικό τρόπο οι διαφορές ζητείται το αυτονόητο». Επισήμανε ότι η Τουρκία με δική της βούληση και υπογραφή έχει δεσμευτεί να πληρεί τις υποχρεώσεις των μελών. Έφερε παράδειγμα Γαλλία και Γερμανίας για το τι θα πρέπει να κάνουν Ελλάδα και Τουρκία.
Πηγή: kathimerini.gr
Πηγή: skai.gr