Κλείσιμο

ΣΥΝ: Με τόλμη, συνοχή και συμμαχίες προς τις εθνικές εκλογές

Τις βάσεις της συζήτησης για νέα πρόσωπα και αλλαγές ώστε το θετικό αποτέλεσμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών να έχει συνέχεια και στις εθνικές εκλογές έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, κατά τη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ).
Ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε ότι ο Συνασπισμός, μετά τις τοπικές εκλογές δεν είναι πλέον ο ίδιος, αλλά όπως είπε, «βρίσκεται σε φάση μετάβασης με δυνατότητες και δυσκολίες». Τόνισε, ακόμα, ότι το κόμμα πρέπει να προχωρήσει με τόλμη και συνοχή και με συμμαχίες με οικολογικές και ριζοσπαστικές δυνάμεις της Αριστεράς προς τις εθνικές εκλογές, υποστηρίζοντας ότι ο Συνασπισμός μπορεί να γίνει η δύναμη που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία του δικομματισμού.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Αλαβάνος ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Ιανουάριο θα πρέπει να είναι έτοιμη και να λειτουργήσει η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του κόμματος, στελεχωμένη με νέα πρόσωπα που εργάστηκαν σκληρά στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και απέδωσαν.
Αναφερόμενος τέλος στις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Αλαβάνος είπε ότι η κυβέρνηση θα διαπιστώσει σύντομα ότι όσα έγιναν το τελευταίο διάστημα με τις κινητοποιήσεις των μαθητών, των δασκάλων και των καθηγητών, δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτά που θα γίνουν ενόψει της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό και τη συζήτηση για το άρθρο 16 του Συντάγματος.
Οι διήμερες εργασίες της ΚΠΕ ολοκληρώθηκαν με την έγκριση, με ψήφους 66 υπέρ και 22 λευκά, της εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή για τα αποτελέσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.
Πηγή: skai.gr