Στην Άγκυρα ο Γεραπετρίτης για τη συνάντηση με τον Φιντάν - Το μήνυμά του στην εφημερίδα Milliyet

Λίγο πριν την πολυαναμενόμενη συνάντηση ο Γιώργος Γεραπετρίτης έστειλε το δικό του μήνυμα στην εφημερίδα Milliyet  

Σήμερα στις 10:30 ξεκινούν οι συνομιλίες του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάμ στην Άγκυρα οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον δύο ώρες.

Λίγο πριν την πολυαναμενόμενη συνάντηση ο Γιώργος Γεραπετρίτης έστειλε το δικό του μήνυμα στην εφημερίδα Milliyet. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε:  «Όπως το 1923 καταφέραμε να συμφωνήσουμε και να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας έτσι και τώρα ας βρούμε τρόπους να κατανοήσουμε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη, η ελληνική διπλωματία στέλνει πλέον μήνυμα στον τουρκικό λαό.

Εφημεριδα

Συνάντηση Πούτιν- Ερντογάν 

Για τα σιτηρά, ενέργεια και οικονομία συνομίλησαν χθες κατά τη συνάντησή τους ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ωστόσο, ο διάλογος των δύο ηγετών για τον ποδοσφαιριστή της Σπάρτας Πράγας ήταν αυτός που τράβηξε μεταξύ άλλων το ενδιαφέρον καθώς στην Τουρκία όλοι ψάχνουν τον ποδοσφαιριστή και τι ακριβώς εννοούσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση τουρκικού αντιαεροπορικού πυραύλου Siper

Παράλληλα, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Κωστίδης η Άγκυρα προχώρησε στην πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση τουρκικού αντιαεροπορικού πυραύλου Siper.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ η Τουρκία προσπαθεί να χτίσει το δικό της σύστημα παρά το γεγονός πως έχει S-400 με την αντιπολίτευση να ισχυρίζεται πως δεν χρησιμοποιούνται.

Το τελευταίο διάστημα η Τουρκία έχει κάνει πολλές τέτοιες εκτοξεύσεις, όπως και με τους πυραύλους Typhoon.

Στα ύψη ο πληθωρισμός στην Τουρκία

Την ίδια ώρα ο πληθωρισμός στην Τουρκία άγγιξε το 58,9% τον Αύγουστο. Πρόκειται για ένα ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο ότι θα ξεπεράσει το 70%

«Τον Αύγουστο ο δείκτης τιμών του καταναλωτή έφτασε στο 9.09% και ο ετήσιος πληθωρισμός έφτασε στο 58.94 και ξεπέρασε τις προβλέψεις. Οι αυξήσεις στις μεταφορές και στα ταξί επηρέασαν τον πληθωρισμό» σχολίασε η Ασφίν Γιουρντακούλ, παρουσιάστρια του HABERTURK.

«Η Κεντρική Τράπεζα δεν είναι ελεύθερη να κάνει κινήσεις ή δεν θέλει να πατήσει γρήγορο φρένο στην οικονομία.  Συμβαίνει ένα από τα δυο. Πάντως στο τέλος του έτους πιστεύω ο πληθωρισμός θα αγγίξει ίσως και ξεπεράσει το 70% Δεν πιστεύω πως η κεντρική τράπεζα θα μας προκαλέσει κάποια θετική έκπληξη» ανέφερε η Σέλβα Ντεμιραλπ, καθηγήτρια οικονομικής επιστήμης στο πανεπιστήμιο Κοτς.
 

Πηγή: skai.gr