Σε πυρόπληκτα χωριά η Αλ. Παπαρήγα

Την πλήρη αποζημίωση των πυρόπληκτων αγροτών της Αιγιάλειας, το πάγωμα των δανείων που έχουν ήδη πάρει, την χορήγηση νέων με χαμηλά επιτόκια και μακροπρόθεσμη εξόφλησή τους, ζήτησε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Εργατικό Κέντρο της πόλης του Αιγίου.

Μιλώντας για τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή από την φωτιά, η ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να δοθεί βαρύτητα στην αποκατάσταση των ελαιώνων και της σταφιδοπαραγωγής διότι όπως πρόσθεσε μέχρι να γίνουν παραγωγικά τα δέντρα περνούν πάρα πολλά χρόνια.

Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε επίσης ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών σημειώνοντας ταυτόχρονα, ότι η περιοχή απειλείται με ερήμωση.

\"Χτυπάμε το καμπανάκι του προβλήματος\", σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα συμπληρώνοντας ότι το κυριότερο ζήτημα είναι η αποκατάσταση των αγροτών.

Όσον αφορά τη μεγάλη φωτιά η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι \"η καταστροφή οφείλεται στο αποτυχημένο επιχειρησιακό σχέδιο\" και συμπλήρωσε ότι \"οι ευθύνες ανήκουν ολοκληρωτικά στον πολιτικό προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Σώματος και όχι στους πυροσβέστες που δίνουν καθημερινά μάχη\".

Επίσης πρόσθεσε ότι \"ο καβγάς μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ κρύβει τα ουσιαστικά προβλήματα\" ενώ σημείωσε ότι \"αυτή η καταστροφή είναι μια \"θαυμάσια ευκαιρία\" για τα μεγάλα κόμματα να προωθήσουν την νέα αγροτική πολιτική\".

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ύψος της οικολογικής καταστροφής στην Αιγιάλεια η γ. γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ είπε ότι \"σαφώς και είναι μεγάλη η καταστροφή\", προσθέτοντας ότι \"δεν έχουν καεί μόνο δασικές εκτάσεις, αλλά και περιουσίες\". Και συμπλήρωσε: \"Η προστασία της φύσης συνδέεται με την ανθρώπινη εργασία και την επιβίωση\".

\"Ανησυχούμε για την αγροτιά\", πρόσθεσε η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία νωρίτερα επισκέφθηκε πυρόπληκτα χωριά της Αιγιάλειας επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ.
Πηγή: skai.gr