Κλείσιμο

Σε περιδίνηση ο ΣΥΡΙΖΑ: «Συντροφικές βολές» - Τα πιθανά σενάρια για τη «σκιώδη κυβέρνηση» του Κασσελάκη

Η αγωνία για την ενότητα της επόμενης μέρας που είχε εκφραστεί από πλήθος στελεχών φαίνεται να επαληθεύεται καθώς το εκρηκτικό κλίμα της προεκλογικής περιόδου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση

Οι μέρες της «περίσσιας χαράς» μικραίνουν για τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, που εν μέσω αντιπαραθέσεων και  αμφισβητήσεων προς το πρόσωπό του, καλείται να αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τις θέσεις – κλειδιά του κόμματος.

Η αγωνία για την ενότητα της επόμενης μέρας που είχε εκφραστεί από πλήθος στελεχών φαίνεται να επαληθεύεται καθώς το εκρηκτικό κλίμα της προεκλογικής περιόδου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Και σήμερα συνεχίστηκαν οι σκληρές αντιπαραθέσεις με εκατέρωθεν βολές και απαντήσεις εγείροντας ερωτήματα για το αν και σε ποιο επίπεδο θα εξασφαλιστεί η λειτουργία του κόμματος ως αξιωματική αντιπολίτευση ακόμα και αν οι δύο πλευρές αποφασίσουν τη συνύπαρξη.

Η Δώρα Αυγέρη, από τον θεσμικό ρόλο του εκπροσώπου του κόμματος πλέον, απευθυνόμενη στον κ. Φίλη τον εγκάλεσε για τη στάση του που αντί ως «Νέστωρας» της πολιτικής ο ίδιος δίνει το παράδειγμα, επιλέγει να πυροδοτεί εντάσεις. «Ο Νίκος Φίλης έπρεπε να δίνει το παράδειγμα ως Νέστορας» είπε χαρακτηριστικά η κ. Αυγέρη.

Αναφερθείς στον νέο πρόεδρο, ο Νίκος Φίλης είχε πει ότι «είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι “δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε “εγώ και ο λαός”».

Να αποχωρήσουν όσους διαφωνούν με τις πολιτικές του νέου προέδρου κάλεσε ο Πέτρος Παππάς, ένας από τους στενούς συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη. «Θεωρώ ότι όταν κάποιος δεν εκφράζεται από τον αρχηγό του, δεν εκφράζεται από τις πολιτικές τις οποίες έχει αποφασίσει τότε ο ίδιος δεν εκφράζεται και το λέει ξεκάθαρα «εγώ δεν ανήκω σε αυτό το κόμμα», είπε ο κ. Παππάς.

Η Σία Αναγνωστοπούλου από την πλευρά της, μπαίνοντας κι εκείνη στον χορό των αντιπαραθέσεων ανέφερε ότι «δεν μπορώ να δεχτώ από την ότι κ. Κασσελάκης είναι το νέο. Όλο το team που τον πλαισιώνει είναι όλα τα παλιά στελέχη».

Χθες είχε ανακοινώσει την απομάκρυνσή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας , προχωρώντας σε σκληρές δηλώσεις κατά του κ. Κασσελάκη, κάνοντας αναφορά μάλιστα ακόμα και για ρητορική του νέου προέδρου που προσομοιάζει με ακροδεξιές.

«Βρίσκουμε αυτά τα συνθήματα στις ομιλίες και άλλων πολιτικών αρχηγών ακόμη και ακροδεξιών όπως και στις διακηρύξεις και προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεροτζιάφας.

Στις δηλώσεις του κ. Γεροτζιάφα απάντησε ο Παύλος Πολάκης με επίθεση που εξαπέλυσε με ανάρτησή του στο Facebook αναφερόμενος στην περίοδο του Κορωνοϊού. Ο κ. Πολάκης έγραψε «με αριστερό ένδυμα νομιμοποίησες Τσιόδρες, Μαγιορκίνηδες και Βασιλακόπουλους αλλά και τον Μητσοτάκη». 

Σε ό,τι αφορά την κάλυψη των κομματικών και κοινοβουλευτικών θέσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, τα πιο πιθανά σενάρια είναι:

Παύλος Πολάκης – Συντονιστής Τομεαρχών

Νίκος Παππάς – Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος

Ευάγγελος Αποστολάκης – Τομεαρχης Άμυνας

Βασίλης Κόκκαλης – Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης

Η Θεοδώρα Τζάκρη ενδέχεται να πάρει θέση γραμματέως ΚΟ και στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου να βρεθεί ο Διονύσης Καλαματιανός, ο οποίος ήταν ο γραμματεας ΚΟ.

Για τον τομέα Υγείας ακούγεται ο Πέτρος Παππάς, ο οποίος είναι γιατρός.

Η Όλγα Γεροβασίλη θα παραμείνει στη θέση αντιπροέδρου Βουλής.

Πηγή: skai.gr