Παραίτηση Σημίτη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την παραίτηση της κυβέρνησης υπέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κώστας Σημίτης. Δήλωσε ότι συνομίλησε με τον Κώστα Καραμανλή, στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, για το συμφέρον του λαού. Αύριο θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης και αμέσως μετά θα γίνει η ορκωμοσία. Την Τετάρτη θα γίνει η παραλαβή της πρωθυπουργίας από το Κώστα Σημίτη.
Ο κ. Στεφανόπουλος, υποδεχόμενος τον απερχόμενο πρωθυπουργό, εξέφρασε την ευχή η νέα κυβέρνηση να ανταποκριθεί στα αιτήματα του λαού για το συμφέρον του τόπου, ανεξαρτήτως του τι ψηφίζει ο καθένας, τονίζοντας ότι όλοι θέλουν να προχωρήσουμε.
Το μεσημέρι ο κ. Στεφανόπουλος θα δεχθεί τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος θα τον ενημερώσει επισήμως για τη δύναμη των κομμάτων στη νέα Βουλή, ενώ αργότερα, το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσει ο Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να αναλάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Στις προτεραιότητες του νέου πρωθυπουργού βρίσκονται το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι Ολυμπιακοί αγώνες, η Παιδεία και η Υγεία. Συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή ανέφεραν ότι το πρώτο ταξίδι του θα είναι στην Αγκυρα, προκειμένου να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ειδικότερα για την Ολυμπιάδα, στενοί συνεργάτες του κ. Καραμανλή δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν οι αρχηγοί της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι, που έχουν επωμιστεί το έργο της διοργάνωσης και τέλεσης των Αγώνων.
Πηγή: skai.gr