Παπανδρέου: Ελπίδα στους νέους

Να πάρουν το μέλλον του κόμματος στα χέρια τους κάλεσε τη νεολαία του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του σε στελέχη της νεολαίας του κόμματος.

Το αύριο είναι τώρα, το μέλλον είναι σήμερα... μην ασχολείστε με το ποιος είναι ποιανού, ασχοληθείτε με το πού πάει η χώρα και ανοίξτε δρόμους, είπε ο κ. Παπανδρέου.

Χαρακτήρισε τη νεολαία ελπιδοφόρο κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, άσκησε, ωστόσο, και αυτοκριτική λέγοντας: Σας διαπαιδαγωγήσαμε να υιοθετήσετε τις χειρότερες πλευρές των δικών μας κακών εαυτών.

Ακόμα, κάλεσε τους νέους να αποστρέψουν το βλέμμα από συμφέροντα και ομαδούλες, κάλεσε την ΠΑΣΠ σε αποφασιστική μάχη στις φοιτητικές εκλογές, ενώ είπε ότι θα υπάρξουν και διαδικασίες ώστε να συμμετάσχουν νέοι του ΠΑΣΟΚ στην υπό δημιουργία σχολή στελεχών του Κινήματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε για ακόμα μία φορά σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση. Με αφορμή την απόφαση να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση Κουκοδήμου – Κλαδά, υποστήριξε ότι η ΝΔ μετατρέπει τη Δικαιοσύνη σε πλυντήριο των αμαρτιών της και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν αξίζει στην Ελλάδα.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για ακόμα μία φορά για δίκαιη ανακατανομή του πλούτου όταν το κόμμα του επανέλθει στην εξουσία και για αλλαγή πολιτικού συστήματος, επισημαίνοντας ότι γι' αυτό φοβούνται και πριονίζουν το ΠΑΣΟΚ, ισοπεδώνοντας τα πάντα και λέγοντας ότι όλοι είναι ίδιοι. Δεν είμαστε η Αριστερά που κολυμπά στα ρηχά νερά της Αντιπολίτευσης...Είμαστε η αριστερά της δράσης και της πράξης που μπορεί και αλλάζει τα πράγματα, κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος τόνισε ότι μικροκομματισμός, επιθέσεις στο θεσμό της Δικαιοσύνης, όξυνση και ύβρεις, πλήρης απουσία προτάσεων πολιτικής. Το ρεπερτόριο του κ. Παπανδρέου είναι πια γνωστό. Δυστυχώς, σήμερα επέλεξε να το επαναλάβει μπροστά σε νέους ανθρώπους. Το μόνο που απέδειξε, για μια ακόμη φορά, είναι ότι ούτε αντιλαμβάνεται, ούτε μπορεί να εκφράσει τις αγωνίες της νέας γενιάς.

Αντίδραση ΚΚΕ. Όσο κι αν ενοχλείται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ θα συνεχίσει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους: Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική με αυτή της ΝΔ, αυτά τα κόμματα είναι κόμματα του κεφαλαίου και δεν γίνεται να αλλάξουν. Οι λαϊκές δυνάμεις πρέπει να τους εγκαταλείψουν και τους δύο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει σχέση αγάπης και μίσους αυτή που αναπτύσσεται μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, με στόχο –όπως υποστηρίζει τον εγκλωβισμό του λαού και ξεκαθαρίζει ότι όχι μόνο δε συμμετέχει, αλλά αντιπαλεύει.
Πηγή: skai.gr