ΝΔ: Έγιναν 632 πορείες από τον Φεβρουαρίο - ΣΥΡΙΖΑ: Αυθόρμητες κοινωνικές επιλογές

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για τις πορείες που γίνονται στη χώρα εν μέσω πανδημίας με τη ΝΔ να κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι εξακολουθεί να καλεί σε διαδηλώσεις και την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για αυθόρμητες κοινωνικές επιλογές που δεν μπορεί να οργανώσει καμία πολιτική δύναμη.

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι από τις αρχές Φεβρουαρίου σε όλη τη χώρα έγιναν 632 πορείες «με τις μισές εξ αυτών για τον Κουφοντίνα». Αναφέρει επίσης ότι εν μέσω της κορύφωσης της πανδημίας και με την πίεση στο σύστημα υγείας να αυξάνεται, είχαμε 14 πορείες την ημέρα στην επικράτεια και 4 πορείες την ημέρα στην Αθήνα.

«Τις μέρες που οι πολίτες έδιναν σκληρή μάχη κατά της πανδημίας ο κ. Τσίπρας αναλάμβανε το ρίσκο για την εξάπλωση της. Και δυστυχώς συνεχίζει σε αυτό το δρόμο αφού ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να καλεί σε διαδηλώσεις», τονίζει η Νέα Δημοκρατία.

Τα κυβερνητικά επιχειρήματα απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Νάσο Ηλιόπουλο να δηλώνει στο cnn.gr ότι καμία πολιτική δύναμη δεν μπορεί ούτε να οργανώσει ούτε να παραγγείλει κοινωνικές αντιδράσεις και πως «αποτελούν αυθόρμητες κοινωνικές επιλογές, τις οποίες οφείλουμε να κατανοήσουμε και να ακούσουμε».

«Για άλλη μια φορά δεν υπάρχει καμία κυβερνητική ευθύνη για την τραγική κατάσταση σε μέσα μεταφοράς και χώρους εργασίας ή τις ελλείψεις του συστήματος υγείας. Φταίνε οι πολίτες και η αντιπολίτευση», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος απαντώντας στις επικρίσεις ότι οι επιλογές της αντιπολίτευσης οδηγούν σε διασπορά του ιού.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε ένδειξη του θυμού που υπάρχει στην κοινωνία τις αντιδράσεις στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του κ. Μητσοτάκη και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «δεν μπορεί να ανεχτεί να υπάρχει έστω και η παραμικρή ρωγμή στο τείχος μονοφωνίας που προσπαθεί να δημιουργήσει».

Πηγή: skai.gr