ΝΔ: Διγλωσσία και ψέματα από τον ΣΥΡΙΖΑ - Θα διαψεύσει τον πρέσβη των ΗΠΑ;

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του σχετικά με την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ εξαπολύει η ΝΔ, μετά και τις δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ πως οι όροι που χρησιμοποιήθηκαν δεν είναι διαφορετικοί από όσα συζητούνταν με την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία διερωτάται εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαψεύσει τα λεγόμενα του Πρέσβη των ΗΠΑ και κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση και τον Αλέξη Τσίπρα για διγλωσσία και ψέματα που «δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που συζητάει πίσω από τις κλειστές πόρτες».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Η πενταετής συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ υπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας και αναβαθμίζει τη θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή εξαπέλυσε μύδρους μιλώντας για "σοβαρότατες παραχωρήσεις" και για συμφωνία "που δεν ταιριάζει ανάμεσα σε δυο ισότιμους εταίρους και σε μια Ελλάδα με ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια και εθνική κυριαρχία". Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Πάιατ σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή" δηλώνει έκπληκτος από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι "οι τέσσερις τοποθεσίες που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε ως μέρος της αμυντικής συμφωνίας είναι μέρη που εντοπίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ" και ότι "οι όροι που χρησιμοποιούνται στη συμφωνία δεν είναι διαφορετικοί" από όσα συζητούνταν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
 
Θα διαψεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά που αναφέρει στη συνέντευξή του ο Πρέσβης των ΗΠΑ; Αναμένουμε με ενδιαφέρον. Οι Έλληνες γνωρίζουν τη διγλωσσία και τα ψέματα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ και ξέρουν ότι αυτά που λέει δημόσια δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που συζητάει πίσω από τις κλειστές πόρτες».

Πηγή: skai.gr