ΝΔ: Αν ο Τσίπρας βιάζεται για debate ας προκηρύξει εδώ και τώρα εκλογές

Tην πρόταση του πρωθυπουργού για διεξαγωγή τηλεμαχίας με αντικείμενο τη συμφωνία των Πρεσπών απέρριψε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, αντιπροτείνοντας την άμεση προκήρυξη εκλογών για την πραγματοποίησή της στο πλαίσιο της εκλογικής αναμέτρησης. Η απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκάλεσε την ανταπάντηση της κυβέρνησης. 

"Οι διεθνείς συμφωνίες συζητιούνται στη Βουλή" 

Ειδικότερα, η ΝΔ απαντά στον πρωθυπουργό ότι «αν ο κ. Τσίπρας βιάζεται για debate, του έχουμε μια πρόταση: Ας προκηρύξει εδώ και τώρα εκλογές και στα προεκλογικά debates οι πολίτες θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους».

«Ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει στη βουλή γιατί προτίθεται να κυρώσει την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών. Και, κυρίως, γιατί παρέδωσε στους Σκοπιανούς τη δήθεν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, κάτι που καμία προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί» διαμηνύει η αξιωματική αντιπολίτευση.  

«Οι διεθνείς συμφωνίες της χώρας συζητιούνται και κυρώνονται στη βουλή. Και στη διαδικασία αυτή συμμετέχουν όλα τα κόμματα και όλοι οι Έλληνες βουλευτές οι οποίοι και αναλαμβάνουν τις ιστορικές ευθύνες τους. Πόσο μάλλον για μια τόσο σημαντική συμφωνία, όπως αυτή της διευθέτησης του σκοπιανού ζητήματος» τονίζει. 
 
Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Τσίπρα, προσθέτει η Πειραιώς. Όπως τονίζει, ο πρωθυπουργός «από την πρώτη στιγμή εργαλειοποίησε το εθνικό ζήτημα για μικροκομματικούς λόγους και καθύβριζε ως ακροδεξιούς τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων που διαφωνούσαν μαζί του».
 
«Αυτήν τη διχαστική αντίληψη επιβεβαιώνει και με τη σημερινή γεμάτη αλαζονεία ανακοίνωσή του» επισημαίνει η μείζων αντιπολίτευση.
 
Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει πως «αν ο κ. Τσίπρας βιάζεται για debate, του έχουμε μια πρόταση: Ας προκηρύξει εδώ και τώρα εκλογές και στα προεκλογικά debates οι πολίτες θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους.  Η δε βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές, με νωπή λαϊκή εντολή, να αποφασίσει για την κύρωση ή την απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών». 
 
Σε υστερόγραφό της, η ΝΔ προσθέτει δηκτικά ότι «επειδή κάτι μας λέει ότι ο κ. Τσίπρας θα απορρίψει την πρότασή μας, του έχουμε και δεύτερη: Να κάνει το debate που προτείνει με τον Πάνο τον Καμμένο και να μιλήσουν ανοιχτά για τη σχέση τους».

"Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους" 

Ανταπαντώντας, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μία φορά το βάζει στα πόδια. Φοβάται την τετ α τετ αντιπαράθεση σε debate για τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί πολύ απλά δεν του έχει μείνει κανένα επιχείρημα».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, «η χθεσινή ρηματική διακοίνωση που διευκρινίζει ότι ο όρος εθνικότητα αναφέρεται αποκλειστικά σε ιθαγένεια, ότι η ιθαγένεια δεν καθορίζει ούτε προδικάζει εθνότητα και ότι η γλώσσα της γείτονος ανήκει στην οικογένεια των νότιων σλαβικών γλωσσών, έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον κ. Μητσοτάκη, που ούτως ή άλλως είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας».

«Κατανοούμε γιατί κρύβεται. Ωστόσο ας μην αναζητά δικαιολογίες στην προκήρυξη εκλογών γιατί θα χρειαστεί να κρύβεται για πολύ καιρό ακόμα. Τα debates των εκλογών θα γίνουν στην ώρα τους τον Οκτώβριο του 2019» επιμένει η κυβέρνηση.

Τέλος, όσο για τη συζήτηση στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δε χρειάζεται να αγχώνονται, καθώς θα είναι εξαντλητική για να ακουστεί και η τελευταία άποψη όλων των βουλευτών καταλήγει η ανακοίνωση. 

"ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ"


«Όλοι καταλαβαίνουν ότι λόγος για την οποίο ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να απαντήσει σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις από κοινού με τον κ. Καμμένο λέγεται ‘’ΕΙΣ-ΠΡΑΤΤΩ’’ και σχετίζεται με τις σημερινές καταγγελίες του συναρχηγού για τον κ. Κοτζιά. Το ποιος εισέπραξε, ωστόσο, και από τι από τη Συμφωνία των Πρεσπών θα κληθούν όλοι τους να το απαντήσουν στη Βουλή» σχολίασαν πηγές της ΝΔ σε νέα απάντησή τους στον πρωθυπουργό. 
Πηγή: skai.gr