ΝΔ: «47 χρόνια μετά είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος»

Με αναφορές για την ιστορική πορεία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και την δέσμευση ότι το κόμμα μπορεί να υλοποιήσει τις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών για ένα μέλλον ευημερίας και ασφαλείας, το Γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας χαιρετίζει σε ανακοίνωσή του την 47η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος.

Στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Στις 4 Οκτωβρίου 1974, στην αυγή μιας νέας δημοκρατικής περιόδου για τη χώρα, ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε το μεγαλύτερο κόμμα της σύγχρονης Ελλάδας, τη Νέα Δημοκρατία. Το κόμμα που εδώ και 47 χρόνια εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες. Το κόμμα μας έχει ταυτίσει την ιστορική του διαδρομή με την πορεία του έθνους. Η Νέα Δημοκρατία έχει καθορίσει όλα τα ιστορικά ορόσημα της μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

47 χρόνια μετά είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος. Έχουμε ισχυρή αυτοπεποίθηση και την παρακαταθήκη του ιδρυτή μας. Το συμφέρον της πατρίδας, η ενότητα του λαού και ο ορθός πολιτικός λόγος είναι οι δικές μας πυξίδες για το μέλλον. Ένα μέλλον ευημερίας και ασφάλειας στο οποίο οι Έλληνες μπορούν να προσδοκούν και η Νέα Δημοκρατία μπορεί να υλοποιήσει».

Πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που υπηρετεί τα συμφέροντα του Έθνους πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου ή της Αριστεράς», τονίζει με αφορμή την επέτειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σαράντα επτά χρόνια μετά, το μήνυμα της ιδρυτικής μας Διακήρυξης και τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή αντηχούν και μας καθοδηγούν. Με τον ιστό των αρχών μας ακλόνητο. Και τη σημαία των ιδεών μας να κυματίζει με τον άνεμο της ανανέωσης, αναφέρει και προσθέτει πως στις δεκαετίες που μεσολάβησαν η Νέα Δημοκρατία ωρίμαζε, παραμένοντας έφηβη.

"Ήταν, είναι και θα είναι το κόμμα των ιστορικών εθνικών επιλογών και των τολμηρών πολιτικών αποφάσεων. Γέννημα της κοινωνίας, που δρα μέσα στην κοινωνία.
Η παράταξή μας δικαιώνει και σήμερα την προοδευτική της αποστολή. Ενώνοντας τους Έλληνες σε ένα περήφανο παρόν και χτίζοντας ένα ακόμη πιο αισιόδοξο μέλλον. Για την πατρίδα και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Για όλους."

Η Νέα Δημοκρατία γιορτάζει σε μία Ελλάδα που αλλάζει. Πάντα μαζί, πάντα μπροστά, συνοψίζει.

Ανάρτηση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) για τα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας

Δυο θέσεις από την Ιδρυτική Διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας, που εισηγήθηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στο 1ο Συνέδριο του κόμματος και εγκρίθηκε ομόφωνα, παρέθεσε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή τα σημερινά γενέθλια του κόμματος.

Ο κ. Καλαφάτης στην ανάρτηση του αναφέρει:

4 Οκτωβρίου 1974 - 4 Οκτωβρίου 2021

"Νέα Δημοκρατία είναι η κίνηση που επιλέγει και συντηρεί από την παράδοση μόνον όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά και χρήσιμα. Και προχωρεί διαρκώς με μεγάλα, τολμηρά αλλά και ασφαλή βήματα στις νέες διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες.

Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξις που αγνοεί τις διενέξεις και τους διχασμούς του παρελθόντος - που τόσα δεινά επεσώρευσαν στον τόπο μας - και προσανατολίζεται στα ευρύτερα δυνατά σχήματα εθνικής ενότητος".

Αβραμόπουλος: Η ΝΔ συνεχίζει να εκπληρώνει την αποστολή

Σε δήλωσή του για τα 47 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας ο τέως Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφέρει οτι: «47 χρόνια μετά, η ΝΔ συνεχίζει να εκπληρώνει την αποστολή για την οποία ιδρύθηκε. Παραμένει ο σταθερός άξονας προόδου και προοπτικής για την κοινωνία και την πατρίδα. Οι αξίες και οι αρχές της, πάντα ισχυρές και επίκαιρες».

Χαρακόπουλος: Με σεβασμό στην παρακαταθήκη Καραμανλή συνεχίζουμε στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων

«Η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη από την πρώτη ημέρα ίδρυσής της, το 1974, από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή υπηρέτησε απαρέγκλιτα τα συμφέροντα της πατρίδας, χωρίς διαχωριστικές ιδεολογικές και ταξικές γραμμές. Σε κάθε ιστορική φάση, αυτής της μακράς πορείας, επεδίωξε να απαντήσει στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών, είτε αυτά ήταν ο εκδημοκρατισμός και ο εξευρωπαϊσμός της ελληνικής κοινωνίας, είτε η οικονομική ανασυγκρότηση και η αμυντική θωράκιση της χώρας. Αυτό το έργο, στο οποίο συνέβαλαν όλοι οι αρχηγοί του κόμματος, την καταξίωσε στην συνείδηση των Ελλήνων, και γι’ αυτό και πάλι της ανέθεσαν την μεγάλη αποστολή να ανορθώσει τη χώρα μέσα από ριζικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να ανταποκριθεί επιτυχώς στις ανάγκες της νέας εποχής». Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή τη συμπλήρωση 47 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ. 

Πηγή: skai.gr