Κλείσιμο

Μνημόσυνο για τα δέκα χρόνια χωρίς τον Ανδρέα

Παρουσία της οικογένειας Παπανδρέου, στελεχών και φίλων του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Α` Νεκροταφείο Αθηνών, το ετήσιο μνημόσυνο του Ανδρέα Παπανδρέου, το οποίο φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από το θάνατό του. «Το καλύτερο μνημόσυνο για την Ανδρέα Παπανδρέου είναι να ξαναμελετήσουμε τις θέσεις του για τα εθνικά θέματα. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι επίκαιρος», δήλωσε η κ. Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, ενώ ο κ. Κώστας Γείτονας είπε ότι «οι παρακαταθήκες του Ανδρέα Παπανδρέου για τα εθνικά θέματα αλλά και για ό,τι αφορά την πορεία του λαού και της χώρας είναι πάντα επίκαιρες».
«Να μην τιμούμε, να μην δικαιώνουμε και κυρίως να μην επιβραβεύουμε τους διώκτες του και όλους εκείνους που επιχείρησαν το 1989 να τον τελειώσουν ηθικά και πολιτικά», δήλωσε ο κ. Κίμων Κουλούρης, ενώ ο κ.Θανάσης Τσούρας είπε ότι «το όραμά του, οι στόχοι του, ο τρόπος ζωής του, μας οδηγούν και σήμερα».
«Σήμερα έχουμε ανάγκη να αναδείξουμε την ιδεολογία στο κοινωνικό και πατριωτικό της περιεχόμενο καθώς είναι το όπλο με το οποίο θα αντιμετωπίσουμε συντηρητικές επιλογές και συντηρητικές εξελίξεις. Οφείλουμε να το κάνουμε αν θέλουμε να υπάρξουμε», δήλωσε ο κ.Παναγιώτης Κρητικός.
Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν οι: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργος Κατσιφάρας, Δημήτρης Κρεμαστινός, Λευτέρης Βερυβάκης, Χρήστος Παπουτσής, Γιώργος Λιάνης, Κώστας Λιαλιώτης, Απόστολος Κακλαμάνης, Γιάννης Μαγκριώτης, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Σουλαδάκης, Αγγέλα Κοκόλα, Κώστας Σκανδαλίδης, Ακης Τσοχατζόπουλος, Αντώνης Λιβάνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Τηλέμαχος Χυτήρης, Μιλένα Αποστολάκη, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Δημήτρης Ρέππας, Στέφανος Τζουμάκας και Γρηγόρης Σκαλκέας.
Πηγή: skai.gr