Κλείσιμο

Συνάντηση Μητσοτάκη με Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο στις αρχές Απριλίου - Επιβεβαίωση για την ημερομηνία αναμένει το Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις ΗΠΑ και την Ουάσινγκτον προκειμένου να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του Λευκού Οίκου για την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, στον Λευκό Οίκο, αναμένεται να έχει στις 4 Απριλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι γίνονται συζητήσεις για τη συγκεκριμένη ημερονηνία, ενώ αναμένεται η επίσημη επιβεβαίωση από την Ουάσινγκτον.

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις ΗΠΑ και την Ουάσινγκτον προκειμένου να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του Λευκού Οίκου για την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Όπως ανέφερε ο  Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης ο οποίος παραβρέθηκε στο συνέδριο «city hub events» που διεξάγεται στην Αλεξανδρούπολη, η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο πιστοποιήθηκε στο περιθώριο του προγράμματος της εκδήλωσης.

Η συζήτηση των δύο ηγετών αναμένεται να περιστραφεί γύρω από θέματα διμερών σχέσεων, με τα εξοπλιστικά και τη συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ σε επίπεδο ενέργειας, να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα συζητηθεί και η πρόοδος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον τον περασμένο Ιανουάριο, ωστόσο νόσησε από κορωνοϊό και η συνάντηση ματαιώθηκε.
 

Πηγή: skai.gr