Μηταράκης στη Λέσβο: Στόχος η αποσυμφόρηση όλων των δομών

Μηταράκης στη Λέσβο: Στόχος η αποσυμφόρηση όλων των δομών

Στόχος μας είναι η αποσυμφόρηση όλων των δομών και στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα, τόνισε ο Νότης Μηταράκης, Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου 
επισκεπτόμενος την Λέσβο σήμερα.

Όπως τόνισε ο υπουργός στον πίνακα της καθημερινής "ακτινογραφίας" του ΚΥΤ της Μόριας αναγράφονται 13.232 διαμένοντες όταν την 1/1/2020 ήταν 18.698. Από την Μόρια έχουν ήδη φύγει οι μισοί από όσους διέμεναν εδώ τον Φεβρουάριο του 2020 και έχουμε αντιμετωπίσει και τις νέες ροές που υπήρξαν όλο αυτό το διάστημα.

"Σήμερα, επισκέπτομαι την Λέσβο για την έναρξη της λειτουργίας της νέας υγειονομικής μονάδας στο ΚΥΤ της Μόριας, δωρεά της κυβέρνησης της Ολλανδίας, που αφενός έρχεται να απαντήσει σε μια απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για να αποσυμφορηθεί το τοπικό νοσοκομείο από τους διαμένοντες στην δομή της Μόριας και αφετέρου να αντιμετωπίσει με έναν αποτελεσματικό τρόπο την πανδημία και τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας υγείας που δημιουργούνται" πρόσθεσε.

Όπως εξήγησε, η νέα μονάδα διαθέτει 62 κρεβάτια και 4 κρεβάτια μονάδας αυξημένης φροντίδας. Είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα μηχανήματα και αντιμετωπίζει αποφασιστικά όλες τις ανάγκες που μπορεί να έχει το ΚΥΤ της Μόριας τους επόμενους μήνες.

Πηγή: skai.gr