Μήνυση με την κατηγορία της «βίας κατά πολιτικού σώματος» κατέθεσε εναντίον του Πάνου Καμμένου ο ανεξάρτητος βουλευτής, Αχαϊας, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος μετέβη νωρίτερα στη ΓΑΔΑ συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του. 

Νωρίτερα, κυκλοφορούσε ευρέως σενάριο για τη διατήρηση της ΚΟ από τον Πάνο Καμμένο, με παράδοση της έδρας από τον Νίκο Νικολόπουλο, που ανακοίνωσε ότι θα κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος Πατρών, ώστε να καταλάβει την έδρα ο πρώτος επιλαχών στην Αχαΐα με τους ΑΝΕΛ Γιάννης Λαϊνιώτης. Οι πληροφορίες πάντως ήθελαν τον κ. Νικολόπουλο να απορρίπτει το συγκεκριμένο σενάριο, παρά τις πιέσεις. 

Νέα παράταση στη διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου έδωσε στο μεταξύ το πρωί της Παρασκευής ο Πάνος Καμμένος, δίνοντας έτσι νέα τροφή στο σίριαλ «επιχείρηση διάσωσης των ΑΝΕΛ». Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε την Πέμπτη εξαγγείλει τη διαγραφή του βουλευτή το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς δεν συμπλέει με τη «γραμμή» των ΑΝΕΛ όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο φαίνεται να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για τη διάσωση της ΚΟ.