Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση δεν υπηρετεί το λαό, αλλά την καπιταλιστική οικονομία

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση δεν υπηρετεί το λαό, αλλά την καπιταλιστική οικονομία

Ένα χρόνο τώρα οι επιλογές της κυβέρνησης δεν είναι οι ανάγκες της προστασίας της Υγείας του λαού αλλά οι ανάγκες της προστασίας της καπιταλιστικής οικονομίας που υπηρετεί, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Ο ΓΓ. του ΚΚΕ υποστήριξε ότι κυβέρνηση καλύπτει τα ιδιωτικά νοσοκομεία που κάνουν χρυσές δουλειές και δεν τα επιτάσσει όπως σήμερα είναι επιβεβλημένο.

«Επίσης τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν γίνει κορωνολεωφορεία και κορωνομετρό» ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Ακόμη με τα νέα τεστ η κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες να κάνουν αυτοδιάγνωση και αν θέλουν να το δηλώνουν.

Με αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό ξεκίνησε νωρίτερα την του ομιλία στη Βουλή ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων.

«Σήμερα απαιτείται ένα πανελλαδικά ανεπτυγμένο δίκτυο δημόσιων δομών πρώϊμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης στελεχωμένο με επαρκές εξειδικευμένο προσωπικό, με σύγχρονο εξοπλισμό για τα αυτιστικά παιδιά.

Όπως απαιτείται και ανάπτυξη ενός συστήματος δημοσιών υπηρεσιών εκπαίδευσης και αποκατάστασης στην προοπτική της ισότιμης ένταξης των παιδιών στην κοινωνία και την παραγωγή» τόνισε.

«Ας ακουστεί με αφορμή έστω αυτή τη Μέρα πιο πλατιά, πιο δυνατά η φωνή των οικογενειών που βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα του αυτισμού. Ξέρουν καλύτερα από όλους μας τι πρέπει να γίνει» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ