Παρακολουθήσεις: Δικαιοσύνη και θεσμοί εναντίον συκοφαντίας και «λάσπης», λέει η κυβέρνηση

Το σύνολο των κυβερνητικών στελεχών, και αυτοί που τα ονόματά τους «φιγουράρουν» στις περιβόητες λίστες των προσώπων που φέρονται ότι παρακολουθήθηκαν, λένε ότι πρόκειται για ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς και συκοφαντίες

Της Πηνελόπης Γκάλιου

Το δρόμο της Δικαιοσύνης και των θεσμών έναντι των ατεκμηρίωτων δημοσιευμάτων και της συκοφαντίας και της  «λάσπης», όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, επιλέγει να διανύσει η κυβέρνηση, στον απόηχο και των νέων δημοσιευμάτων που δίνουν συνέχεια στις καταγγελίες περί παρακολουθήσεων, στοχοποιώντας το Μέγαρο Μαξίμου και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει, ταυτόχρονα, προς πάσα κατεύθυνση,  ότι η βούλησή του είναι αδιαπραγμάτευτη για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης καθώς και  για την σκληρή τιμωρία τόσο των εμπλεκομένων όσο και των διασπορέων ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών. Άλλωστε, όπως σημειώνει το σύνολο των κυβερνητικών στελεχών, και αυτοί που τα ονόματά τους «φιγουράρουν» στις περιβόητες λίστες των προσώπων που φέρονται ότι παρακολουθήθηκαν, λένε ότι πρόκειται για ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς και συκοφαντίες, επιμένοντας ότι πίσω από την ενορχηστρωμένη επίθεση στην κυβέρνηση κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τον τόνο έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας τα νέα δημοσιεύματα: «Είναι τουλάχιστον παρανοϊκό να κατηγορείται η Κυβέρνηση την ίδια στιγμή που εμφανίζεται να είναι ο στόχος των λογισμικών παρακολούθησης, ενώ ταυτόχρονα φέρονται να παρακολουθούνται ελάχιστα στελέχη της αντιπολίτευσης. Με βάση τα δημοσιεύματα, η Κυβέρνηση φαίνεται να υπήρξε ο βασικός στόχος των σκοτεινών κύκλων που χειρίζονταν τα λογισμικά αυτά. Η Κυβέρνηση χειρίζεται το θέμα με απόλυτη θεσμικότητα και σοβαρότητα, ώστε να λάμψει η αλήθεια, να διασφαλιστεί η ομαλότητα και να προστατευθούν τα εθνικά συμφέροντα. Το σχέδιο φθοράς της Κυβέρνησης, μέσω τόνων πολιτικά τοξικής λάσπης, στο οποίο επενδύει ο κ. Τσίπρας για να ξεφύγει από το πολιτικό τέλμα, πέφτει στο κενό για άλλη μια φορά. Εξάλλου, με την λάσπη πρώτα λερώνονται όσοι την πιάνουν στα χέρια τους για να την εκτοξεύσουν» σημείωσε στρέφοντας τα βέλη του στην Κουμουνδούρου.

Από την πρώτη στιγμή εξάλλου, του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ντοκουμέντο» η κυβέρνηση διέγνωσε μία αμφίδρομη σχέση μεταξύ του εκδότη και της Κουμουνδούρου , η οποία έσπευσε να υιοθετήσει πλήρως τις καταγγελίες του εκδότη της εφημερίδας Κώστα Βαξεβάνη.  «Η τροφοδότηση της κοινής γνώμης με πληθώρα δημοσιευμάτων και μάλιστα σε δόσεις, τα οποία στηρίζονται σε ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς και ευφάνταστες αφηγήσεις, δίχως κανένα ουσιαστικό στοιχείο, συσκοτίζει και δεν διαφωτίζει. Ιδίως όταν πρώτη ύλη αυτών των δημοσιευμάτων είναι υλικό που διοχετεύεται από άγνωστες αδιαφανείς πηγές. Υλικό που είναι πολύ χρήσιμο για τη συγγραφή μυθιστορημάτων κατασκοπείας, στα οποία εσχάτως εξειδικεύεται ο κ. Βαξεβάνης, αλλά εντελώς ακατάλληλο για την διερεύνηση των πτυχών της υπόθεσης» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Απορρίπτουν τις καταγγελίες οι εμπλεκόμενοι

Κορυφαίοι Υπουργοί, τα ονόματα των οποίων καταγράφονταν στις λίστες με τους φερόμενους ως παρακολουθούμενους, απορρίπτουν τα δημοσιεύματα, σημειώνοντας εμφατικά ότι δεν παραθέτουν κανέναν στοιχείο.

«Δεν το πίστεψα και δεν το πιστεύω. Αναφέρεται το όνομά μου, αναφέρονται τα ονόματα άλλων συναδέρφων και λένε αυτοί που τα δημοσίευσαν ότι έχουν αποδείξεις που κατατείνουν σε αυτό το συμπέρασμα, ότι παρακολουθούνται αυτά τα τηλέφωνα. Που 'ν ' τες οι αποδείξεις. Πήγε ο συντάκτης ο συγκεκριμένος στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον κάλεσε, δεν έφερε καμία απόδειξη. Ο ίδιος άλλωστε το 'πε» σχολίασε στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά, ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Για αθλιότητα έκανε λόγο και ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος  λέγοντας ότι η εφημερίδα «Ντοκουμέντο» «παρέλειψε ως όφειλε» να δημοσιοποιήσει ολόκληρη την συνομιλία που είχε με την εφημερίδα για το δημοσίευμα, την οποία παρέθεσε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook.

Στην συγκεκριμένη ανάρτηση ο κ. Σκέρτσος αναφέρει:

«Την αθλιότητα από όπου κι αν εκπορεύεται την αντιμετωπίζεις με διαφάνεια και εμπιστοσύνη στους θεσμούς και τη δικαιοσύνη. Δεν συνδιαλέγεσαι ούτε βουτάς στο βούρκο μαζί της. Στις δημοκρατίες επίσης, σε αντίθεση με τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, όποιος κατηγορεί κάποιον οφείλει να τεκμηριώνει τις κατηγορίες του. Ειδάλλως είναι συκοφάντης», αναφέρει ο υπουργός.

Ο κ. Σκέρτσος αναφέρει επίσης πως «οι λίστες του ντοκουμέντου δεν εισφέρουν κανένα νέο στοιχείο στην υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων ούτε τεκμηριώνονται με αποδείξεις -που εφόσον υπάρχουν πρέπει να προσκομιστούν στη δικαιοσύνη και να μη γίνουν φέιγ βολάν».

«Το μόνο που πετυχαίνει εν τέλει η σαλαμοποίηση των δήθεν «αποκαλύψεων» είναι ο ευτελισμός μιας σοβαρής υπόθεσης που αφορά κάθε δημοκρατικό πολίτη και η εξυπηρέτηση ενός οργανωμένου σχεδίου αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα αλλά και από το μετρήσιμο έργο που παράγεται καθημερινά σε πολλά πεδία πολιτικής προς όφελος των πολιτών», λέει ο ίδιος.

Κάθετοι ήταν στις απαντήσεις τους στην εφημερίδα και ο έτερος Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης αλλά και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.  «Δεν θεωρώ ότι πρόκειται για σαφή τεκμηριωμένη θέση και ως εκ τούτου δεν μας αφορά» σχολίασε ο κ. Γεραπτρίτης ενώ ο κ. Παπαθανάσης απάντησε: «Είμαι σίγουρος ότι δεν το κάνουν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός. Εμένα δεν με παρακολουθούν ο πρωθυπουργός ή η κυβέρνηση». ​


 

Πηγή: skai.gr