Κωνσταντοπούλου και Λαφαζάνης στο κυβερνητικό σχήμα, σύμφωνα με νέες πληροφορίες

Περίπου στις 13:00 το μεσημέρι ανακοινώνεται το νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο θα ορκισθεί πιθανότατα στις 16:00 το απόγευμα. Σε εξέλιξη είναι τα τηλεφωνήματα του πρωθυπουργού στους νέους υπουργούς.

«Πυρήνας» της νέας κυβέρνησης θα είναι τέσσερα υπερ-υπουργεία.

Το πρώτο υπερ-υπουργείο είναι το Εσωτερικών, το οποίο θα αναλάβει σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το δεύτερο είναι το Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, που θα αναλάβει ο Γιώργος Σταθάκης, το τρίτο είναι το Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας που θα αναλάβει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και το τέταρτο είναι το Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, που θα αναλάβει ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς ή ο Αλέξανδρος Μπαλτάς.

Υπουργός Οικονομικών θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Γιάννης Βαρουφάκης, τη στιγμή που ο Γιάννης Δραγασάκης αναμένεται να οριστεί αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με συντονιστική ευθύνη για την οικονομική πολιτική. Στο οικονομικό επιτελείο εντάσσονται, επίσης, οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιάννης Μηλιός.

Υπουργός Εργασίας αναλαμβάνει πιθανότατα ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος αρχικά φαινόταν πως προορίζεται για το υπερ-χαρτοφυλάκιο Εσωτερικών.

Υπουργός Δικαιοσύνης και Διαφάνειας ο Παναγιώτης Νικολούδης και υπουργός Υγείας αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, όπως δήλωσε ο ίδιος μέσω του ΣΚΑΪ. «Είναι ο μόνος τομέας που ήθελα να πάω», είπε. Διευκρίνισε επίσης ότι θα δώσει θρησκευτικό όρκο.

Το υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αναλαμβάνει ο Νίκος Κοτζιάς, ενώ ρόλο αναμένεται να έχουν η Νάντια Βαλαβάνη και ο Νίκος Χουντής.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πάρει ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος. Θέσεις υφυπουργών διεκδικούν ο Τέρενς Κουίκ, η Μαρία Κόλια, η Έλενα Κουντούρα και ο Νίκος Νικολόπουλος.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι ο Νίκος Ξυδάκης.
Πηγή: skai.gr