Εθνική

Κακοκαιρία «Barbara»: Κομμένη στα δύο η Ελλάδα - Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι την Τραγάνα και στα δύο ρεύματα

Όπως αναφέρει η Τροχαία, η κυκλοφορία διεκόπη προληπτικά, καθώς εντός της εθνικής έχουν ακινητοποιηθεί οχήματα που δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες

Κλείσιμο

Κλήση σε Λοβέρδο για εξηγήσεις στην υπόθεση της Novartis

Κλήση στον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο προκειμένου να δώσει εξηγήσεις απέστειλε η Εισαγγελία Διαφθοράς μετά την απόφαση της Βουλής για άρση της ασυλίας του, την οποία ζήτησε και ο ίδιος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος θα δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της δωροδοκίας που του έχει αποδοθεί μετά από έρευνες των εισαγγελικών αρχών για την υπόθεση της Novartis.

O ίδιος αρνείται την κατηγορία και ζήτησε την άρση της ασυλίας του. Τα στοιχεία της δικογραφίας που διαβιβάστηκαν στη Βουλή στηρίζονται σε καταθέσεις μαρτύρων, των προστατευόμενων μαρτύρων  αλλά και σε έγγραφα, όπως η δραστηριότητα διαφημιστικής εταιρείας που ελέγχεται ποινικά για τις συμβάσεις που είχε με την Novartis. Ο πρώην υπουργός έχει δηλώσει, ότι η υπόθεση σε βάρος του είναι «στημένη» και οι ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της δωροδοκίας, για την οποία καλείται σε εξηγήσεις, σε αυτό το στάδιο, εμφανίζουν κενά.

Σε κάθε περίπτωση ο πρώην υπουργός καλείται σε εξηγήσεις την Παρασκευή και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητήσει προθεσμία για να προετοιμάσει το υπόμνημά του.

Παράλληλα η Εισαγγελία Διαφθοράς αποστέλλει κλήση και στον πρώην υπουργό Μάριο Σαλμά για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων ( όχι της Novartis για την οποία επίσης ελέγχεται) προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Και για τον Μάριο Σαλμά έχει δοθεί η άδεια της Βουλής για την παροχή εξηγήσεων.

Ωστόσο, η Εισαγγελία Διαφθοράς αναμένεται να προχωρήσει σε νέο πακέτο αρχειοθετήσεων για πολιτικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Novartis, με πρώτο τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Πληροφορίες αναφέρουν πως η αρχειοθέτηση της υπόθεσης του Αντώνη Σαμαρά είναι έτοιμη.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου