Κλείσιμο

Κατέθεσε η Αγγελική Παυλίδη

Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση Παυλίδη, κατέθεσε η κόρη του πρώην υπουργού, Αγγελική.

Η Αγγελική Παυλίδη φέρεται να υποστήριξε οτι το συνολικό τίμημα του σπιτιού που αγόρασε ήταν 235.000 ευρώ, αν και ο πατέρας της είχε δηλώσει οτι ήταν 155.000 ευρω, όπως αναγράφεται στο συμβόλαιο.

Για τις 130.000 ευρω που εμφανίζονται στο ίδιο συμβόλαιο ως ανεξόφλητο ποσό, φέρεται να δήλωσε οτι το έκανε προκειμένου να μπορεί να λάβει δάνειο για να επιστρέψει χρήματα στον θείο της.

Στην προανακριτική κατέθεσαν επίσης ο ακτοπλόος Γιώργος Σπανός και ο δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης.


src=/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGakousteolo.png
Στην κατάθεση του ο δήμαρχος Τήλου φέρεται να υποστήριξε ότι επί ημερών Παυλίδη, είχε την αίσθηση ότι ο άνθρωπος που έλυνε και έδενε ήταν ο συνεργάτης του υπουργού Παναγιώτης Ζαχαρίου.

Μάλιστα φέρεται να είπε πως ο Ζαχαρίου άφηνε υπόνοιες για το χρέος που είχε ο υπουργός σε σχέση με το διαμέρισμα της κόρης του. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο εφοπλιστής Γιώργος Σπανός κατέθεσε στην επιτροπή πως πέντε ημέρες αφότου ο κ. Παυλίδης έγινε υπουργός τον φώναξε και του είπε από δω και πέρα θα μιλά με τον Ζαχαρίου. Ο κ. Σπανός χαρακτήρισε μεγάλη παράγκα τις άγονες γραμμές.

Στην επιτροπή προσέρχονται τηο Μεγάλη Τρίτη ο αδελφός του πρώην υπουργού Αιγαίου, Αναστάσιος Παυλίδης, ο στενός συνεργάτης του πρώτου Παναγιώτης Ζαχαρίου, καθώς και ο εφοπλιστής Αλέξανδρος Αγούδημος.

Ο κύκλος των μαρτύρων αναμένεται να κλείσει τη Μεγάλη Τετάρτη, με την κατάθεση του ΝΔ Αριστοτέλη Παυλίδη.

Εν τω μεταξύ, στη Βουλή έφτασε, μέσω ταχυδρομείου, ο φάκελος της δεύτερης δικογραφίας που αφορά στον πρώην υπουργό Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη και θα δοθεί στα κόμματα.

Πρόκειται για διαγωνισμό του Δεκεμβρίου του 2005 για την άγονη γραμμή Δωδεκανήσου, τον οποίο κέρδισε η εταιρία ΑΝΕ Σύμης, με το πλοίο Νηρίας, αν και το ύψος της επιδότησης που ζητούσε ο πλοιοκτήτης ήταν σχεδόν διπλάσιο απο την πρόσφορα της Διαδημοτικής Ναυτιλιακής Εταιρίας της Τήλου και της εταιρίας συμφερόντων Σπανού που μετείχαν στο διαγωνισμό.

Απο την εισαγγελική έρευνα προέκυψε οτι απο την ανάθεση, το δημόσιο ζημιώθηκε ετησίως με 400.000 ευρω και ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος στα μέλη της Επιτροπής ανάθεσης του υπουργείου Αιγαίου.
Πηγή: skai.gr