Η κυβέρνηση αποσυνδέει την Αναθεώρηση από πρόωρες εκλογές

Το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης και οι εργασίες της σχετικής βουλής απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, με τον υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο, και τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιάννη Τραγάκη.
Ο κ. Τραγάκης ανέφερε ότι οι εργασίες της Επιτροπής της Βουλής για την Αναθεώρηση θα ολοκληρωθούν στις 31 Ιανουαρίου και θα ακολουθήσουν δυο ψηφοφορίες με διαφορά ενός μηνός. Απαντώντας σε ερώτηση εάν μετά τις ψηφοφορίες ανοίγει ο δρόμος για πρόωρες εκλογές, ο κ. Τραγάκης υπογράμμισε ότι «κανένας δεν λέει κάτι τέτοιο».
Ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Π. Παυλόπουλος, ζήτησε να μην συνδέεται το σημαντικό θέμα της Αναθεώρησης με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και υπογράμμισε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης. Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει συναινετικό κλίμα για την αναθεώρηση όπως προβλέπει και το Σύνταγμα, σημειώνοντας ότι ήδη από τη συζήτηση που γίνεται στην Επιτροπή υπάρχει συναίνεση σε πολλά πράγματα.
Τέλος, ο εισηγητής της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι στις επόμενες συνεδριάσεις θα συζητηθεί το άρθρο 16 για την Παιδεία και την αναβάθμιση των ΑΕΙ και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση στοχεύει στη συναίνεση.
Πηγή: skai.gr