Κλείσιμο

Η Αριστερή Πρωτοβουλία τοποθετείται

Φυσική κατάληξη των πεπραγμένων της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, των τελευταίων χρόνων, θεωρεί την ήττα του κινήματος η εσωκομματική τάση του ΠΑΣΟΚ  "Αριστερή Πρωτοβουλία", όπως τονίζεται σε απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής.

Η Πρωτοβουλία επιρρίπτει ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου γιατί δεν προχώρησε σε ρήξη με το "εκσυγχρονιστικό" του παρελθόν και στην επανασύνδεσή του με τις κοινωνικές δυνάμεις που αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά του κινήματος.

Επισημαίνεται επίσης ότι στις πρόσφατες εκλογές, σε επίπεδο προσώπων, ηττήθηκαν εκείνα τα πρόσωπα που ήταν πρωταγωνιστές και στις εκλογές του 2004.

Ενόψει των εξελίξεων, οι θέσεις της Πρωτοβουλίας διαμορφώνονται ως εξής:

- Προγραμματικό Συνέδριο πριν την εκλογή προέδρου.

- Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο κόμμα όπου θα κατοχυρώνονται οι τάσεις και θα εκπροσωπούνται αναλογικά στα όργανα.

- Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να υποκύψει σε δημοψηφισματικού τύπου λογικές.

- Τίποτα δεν υποχρεώνει το ΠΑΣΟΚ να επισπεύσει τις δημοκρατικές διαδικασίες. Η βιασύνη δηλώνει πανικό και περιττό άγχος. Η κριτική και η αυτοκριτική απαιτεί εύλογο χρονικό διάστημα. Οι διαδικασίες αυτές δεν πρέπει να γίνουν εν θερμώ ούτε κάτω από τη πίεση των ΜΜΕ ούτε υπό την επήρεια της εκλογικής αποτυχίας.

- Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται πρόεδρο που μπορεί ν' αντέξει στον χρόνο, και κυρίως στην πραγματική πολιτική, και όχι πρόεδρο των δημοσκοπήσεων.

Πηγή: skai.gr