Γεννηματά: Ο Τσίπρας εξαπάτησε και τον κόσμο της εργασίας

Με αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ συναντήθηκε σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ενόψει την επίσκεψής της στη ΔΕΘ την επόμενη Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στο καθεστώς εργασίας και η υψηλή ανεργία μετά το τέλος του 3ου Μνημονίου, ειδικότερα η ανάγκη να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και οι διαπραγματεύσεις των εργαζομένων με τους εργοδότες.

Μετά τη συνάντηση η κ. Γεννηματά δήλωσε: «Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε και τον κόσμο της εργασίας. Καμία υπόσχεσή του δεν έγινε πράξη. Πανηγυρίζει σήμερα για την επέκταση των συμβάσεων που ο ίδιος καθυστέρησε για δύο χρόνια.

Άφησε αιχμές και για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, λέγοντας πως «έχει πάρει θέση κόντρα στην ενίσχυση της θέσης των εργαζομένων».

«Είναι η ώρα να ηττηθούν και οι δύο συντηρητικές πολιτικές. Είναι η ώρα για αλλαγή πορείας, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με τους εργαζόμενους στο περιθώριο. Γι' αυτό το Κίνημα Αλλαγής φέρνει στην πρώτη γραμμή τον αγώνα για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις. Τον αγώνα για ουσιαστικά δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις» προσέθεσε.
Πηγή: skai.gr